15.9 C
Província de Tarragona
Dijous, abril 25, 2024

Fer xarxa des de la Teulada

Alguns dels membres de la Teulada, convocats pel FET en un terrat del centre de la ciutat. Foto: David Oliete.

Tretze entitats de la ciutat agrupades per crear un espai des d’on dinamitzar l’economia social i solidària, trobar eines i respostes conjuntes, crear sinergies, mancomunar serveis, treballar en la seva difusió global… Tot això i molt més és La Teulada, la xarxa de cooperatives de Tarragona, nascuda el maig del 2021 amb una força increïble i moltes ganes de fer feina.

Organitzem una trobada amb alguns integrants de La Teulada en un terrat de ciutat que evoca el seu nom. La majoria ja es coneixen entre ells, però el moment de les salutacions s’allarga perquè, entre les feines respectives i la situació restrictiva de la Covid-19, tenen poques ocasions de veure’s i compartir experiències, una de les coses que més els agrada fer.

Tretze cooperatives de Tarragona creen un espai conjunt de feina i difusió

La idea de trobar-nos en un terrat és de Cristina Rodríguez, sòcia d’El Far i una de les impulsores de La Teulada. “D’aquesta manera fem honor al nostre nom i ens fem les fotos en una teulada, no?”, fa broma només arribar. De fet, és el terrat de casa seva i hi ha pujat una petita taula amb cafè i te. No cal dir que entre l’hospitalitat de la Cristina i que fa un dia radiant ens quedem a xerrar asseguts en aquest mirador privilegiat a tocar del Fòrum de la Colònia.

les entitats treballen en àmbits socials molt diversos

El primer que copsem, en arrencar la conversa, és que les persones que hem reunit es dediquen a àmbits molt diferents. Hi trobem:

Actua, una cooperativa d’iniciativa social que treballen en intervenció comunitària, pisos assistits i centres de menors;

Entra, que fa treballs forestals i jardineria;

Soca-rel, que es dedica a cultiu agroecològic;

Insta, de serveis jurídics ambientals;

Formació i Treball, enfocada a la inserció de persones en risc d’exclusió social;

Federació Catalana de Voluntariat Social, que fa difusió i fomenta els projectes de voluntariat al nostre territori.

També formen part de La Teulada el projecte Circulars, l’Escamot, l’Escac, Quilòmetre Zero, El Far Cooperatiu, Ariadna i Gam Lab, que ja apareixen en altres pàgines de la revista.

Ens expliquen que formen part de l’Ateneu Cooperatiu CoopCamp, del qual en parlem en un altre reportatge d’aquest dossier del FET. Des de fa mesos, però, algunes de les entitats tarragonines van sentir que hi havia prou teixit a escala local, i que caldria crear una mena de mini ateneu en clau local, més enfocat a la idiosincràsia de la ciutat. I d’aquesta guspira en neix, el mes de maig passat, La Teulada.

(…)

Aquest és un fragment del reportatge que publiquem íntegrament al número 51 del FET a TARRAGONA.

La revista la pots trobar a Llibreria Adserà, Llibreria La Capona i Quiosc El Miracle (Via Augusta, 8).

Aquest i la resta de continguts els podem elaborar gràcies al suport dels 700 subscriptors del FET. Si et vols afegir a la nostra comunitat de lectors, clica aquí:

EM VULL SUBSCRIURE AL ‘FET’

Et portarem les revistes a casa i podràs participar de les activitats culturals exclusives i del sorteig d’entrades d’espectacles destinades només als subscriptors.

Laia Poblado
Laia Poblado
Comunicadora audiovisual
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here