13.9 C
Província de Tarragona
Divendres, abril 19, 2024

El Fòrum Judicial, allà on érem fa disset anys

La consellera de Justicia Lourdes Ciuró i l’alcalde Pau Ricomà: Foto: Govern,

La Ciutat de la Justícia estarà al costat de la ciutat sanitària. El Fòrum Judicial serà veí de l’hospital Joan XXIII. La primera opció era la bona i després d’anys de dubtes, passivitat, informes, estudis, canvis de guió i falta de voluntat política, el complex judicial de Tarragona s’ubicarà als terrenys del Govern previstos per a aquesta finalitat des de fa anys.

el complex judicial s’aixecarà al costat del parc francolí

I és que tornem al 2005!!! L’alcalde era Joan Miquel Nadal, el conseller de Justícia era Josep Maria Vallès i el titular d’Economia era Antoni Castells. Llavors van signar el conveni amb El Corte Inglés que contemplava la permuta de terrenys que permetrien instal·lar el centre comercial a la seva ubicació actual i construir la Ciutat Judicial al carrer Pont i Gol.

Disset anys després, tornem a la casella de sortida. La Generalitat farà la inversió en una zona envoltada d’altres equipaments: el futur centre penitenciari obert, les actuals casernes de la Guàrdia Urbana i la Guàrdia Civil, l’escola Tarragona i l’hospital Joan XXIII.

Solar on anirà el Fòrum Judicial. Font: Govern.

La consellera Lourdes Ciuró aposta per aquesta ubicació perquè els terrenys ja són propietat del Govern i l’altra alternativa, la de Tabacalera, suposava demorar el projecte “un mínim de tres anys” en tràmits administratius i tècnics. “Una quimera”, en paraules textuals de Ciuró.

el 2005 ja es va signar el conveni per ubicar l’equipament als mateixos terrenys

Tornem doncs al realisme expressat en aquell conveni del 2005 i deixem de banda el canvi de guió -desconcertant- expressat el passat estiu per la consellera quan va obrir el meló de l’antiga fàbrica de tabacs. Un camí que l’alcalde Pau Ricomà, el govern municipal i la majoria de l’oposició estaven disposats a transitar, amb l’únic objectiu d’acabar d’una vegada per totes amb el serial.

“l’opció escollida és la millor de les possibles”

Ara sí, sembla que això va de debò. També és cert que ho vam pensar tots fa disset anys i res no s’havia avançat. L’opció al costat del parc Francolí em sembla la millor de les viables: edifici de nova construcció i instal·lacions modernes que no depenen d’elements patrimonials i de l’adaptació d’una edificació de fa cent anys.

L’opció de Tabacalera, al meu entendre, hauria estat un error històric. L’antiga fàbrica -que va tancar fa quinze anys- ha de ser una ciutat cultural, plena d’activitat a totes hores, i no oficines administratives i jutjats amb horari de 8 a 3.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here