16.2 C
Província de Tarragona
Dissabte, desembre 9, 2023

Trista i decebuda amb l’adeu del Minipop

Imatge d’arxiu del festival Minipop al passeig de les Palmeres. Foto: cedida.

Arrencar la setmana pot costar, però si un dilluns al matí reps un correu en què s’anuncia que et retornaran l’import de les entrades del Festival Minipop (que guardes des del 2020) perquè s’ha cancel·lat, la història es complica.

El primer pensament que tinc és: què ha passat? Busco el comunicat oficial, en què l’equip del festival explica que la nova etapa que volien iniciar, “amb una nova ubicació, i que també tingués presència al llarg de l’any a través de petits concerts repartits en diferents racons de la ciutat, (…) requeria una infraestructura i uns recursos que malauradament no s’han pogut aconseguir”. Però em costa de creure que una cita com aquesta, que va començar el 2011 i que s’havia consolidat sobradament al calendari cultural de la nostra ciutat, s’acabi d’aquesta manera.

“costa de creure que el festival s’acabi d’aquesta manera”

En parlo amb la seva directora, Núria Serrano, que es desfà en elogis cap al públic i el posa al centre per justificar que “no volíem fer un festival que no estigués a l’altura, tot i que hi hem treballat fins a l’últim moment”. I exposa: “No són només diners, ens agrada sentir que el festival realment és important per Tarragona. I això ho hem sentit molt des del públic, però de vegades ha estat més difícil de notar des de l’Ajuntament”. En la mateixa línia, Lluís Gavaldà deixa constància de “la desídia de les institucions”.

Veure que hi ha ciutats que tenen formats molt similars i més joves, que van néixer després del Minipop i que continuaran endavant amb el seu festival mentre aquí li hem de dir adeu, em fa sentir trista i decebuda. Però “no vull acabar una cosa tan bonica amb retrets, al final els festivals són projectes poc sostenibles, amb data de caducitat“, remarca la directora.

“altres ciutats han copiat el format i continuen endavant”

Ara bé, crec que parlo en nom de moltes persones quan dic que tot l’equip del Minipop ha fet una feina ingent que, des del FET a TARRAGONA hem explicat en diversos articles al llarg de la seva trajectòria. I és que el Minipop és molt més que concerts en horari familiar. Nou edicions, dos Minipop Sant Magí, un Minipop de Tardor, més d’un centenar d’artistes i una pandèmia després, Núria Serrano reconeix que “el miracle ha estat fer-lo durant tots aquests anys”, en què s’han sentit sols en moltes ocasions. Avui, més que mai, cal rellegir l’article ‘La Núria del Minipop’, que signa Mariona Llort.

Presentació de l’edició del festival del 2019 amb col·laboradors i patrocinadors del Minipop. Foto: Rut Queralt.

Sense voler buscar culpables, penso que hi ha hagut una manca de suport (principalment institucional) evident, la qual cosa m’entristeix encara més que la fi d’aquest festival. Moltes famílies hi havíem trobat un espai molt especial, on gaudir amb la nostra canalla de la cultura en totes les seves vessants. I ara tindrem un buit que s’hauria pogut evitar.

el festival volia una nova ubicació i créixer al llarg de tot l’any

Arribats a aquest punt, només em queda donar les gràcies a totes les persones que, des del 2011, han liderat un projecte estimat com pocs. Treballadores incansables que, lamentablement, no s’han cuidat prou des d’on se les havia de cuidar. Espero que l’essència del Minipop no es perdi i la tornem a trobar, en un futur no gaire llunyà, en nous projectes a la nostra ciutat. Fins aviat, Minipop!

Laia Poblado
Laia Poblado
Comunicadora audiovisual
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here