26.8 C
Província de Tarragona
Dijous, juny 23, 2022

Carla Aguilar, els ‘comuns’ i l’abisme

Carla Aguilar-Cunill, en un ple recent a l’ajuntament de Tarragona. Foto: En Comú Podem.

La decisió de la regidora Carla Aguilar-Cunill de no votar a favor dels pressupostos municipals d’aquest any aboca a la fractura i l’abisme a l’espai polític dels ‘comuns’ a Tarragona i deixa conseqüències d’abast imprevisible a només quinze mesos de la pròxima cita electoral.

La divisió és total al si de l’executiva local de Catalunya en Comú, el partit d’Aguilar que en assemblea va votar majoritàriament a favor de donar suport al pressupost negociat amb l’equip de l’alcalde Ricomà. La consellera no va fer cas del resultat i s’ha alineat amb la postura de Podem, contrària al govern municipal d’ERC, Junts i la CUP.

 fractura interna d’abast imprevisible entre la regidora i el partit

Cada dia que passa, el paper d’Aguilar és més qüestionat per una part dels seus, fins al punt que alguns volen portar a la direcció nacional del partit a Barcelona l’obertura d’un expedient disciplinari a la consellera per haver pres “decisions importants de forma unilateral” i per “incomplir reiteradament els acords de l’executiva local”.

A més de la diferència de criteri sobre els pressupostos -tema clau del mandat municipal-, el malestar amb Carla Aguilar ha augmentat els últims dies per un altre afer: l’acomiadament d’un assessor del grup municipal i la contractació d’una nova assessora que s’hauria realitzat sense el coneixement i el vist i plau del partit a Tarragona.

la meitat de l’executiva local vol obrir un expedient disciplinari a aguilar

Antoni Peco, històric dirigent veïnal i coordinador local de Catalunya en Comú, lidera la veu dels crítics, que volen forçar la dimissió d’Aguilar com a membre de l’executiva nacional de Catalunya en Comú per l’incompliment dels acords dels òrgans interns. En aquest sector distanciat amb la consellera hi ha altres històrics com Teresa Fortuny i Josep Sementé.

La fractura entre la consellera i la meitat de l’executiva local i la majoria de la militància és de tal envergadura que pot deixar una empremta molt profunda. La reconciliació dins de Catalunya en Comú i d’aquest partit amb Podem es veu cada dia més lluny i sembla inviable que Aguilar pugui tornar a repetir com a cap de llista d’aquest espai polític a les eleccions de l’any que ve.

“si no reaccionen, poden tornar a la irrellevància política”

Són al caire de l’abisme. O reaccionen aviat tots plegats endreçant les disputes internes o l’espai que històricament va ocupar el PSUC i Iniciativa pot tornar a la irrellevància més absoluta a Tarragona.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here