14.8 C
Província de Tarragona
Dijous, febrer 22, 2024

Quan no es pot dilatar més una primera acció a la Savinosa

Foto: DAVID OLIETE

De manera incomprensible, la Diputació de Tarragona fa més d’any que dona llargues sobre l’espai de la Savinosa i la retirada parcial de les tanques perimetrals. Diu que treballa internament amb tècnics de l’ajuntament per decidir el futur dels terrenys i dels vells edificis del preventori, però no en concreta res. Ni avança una acció simbòlica que indiqui que alguna cosa s’hi mou.

“RESULTA INCOMPRENSIBLE L’ACTITUD DILATÒRIA DE LA DIPUTACIÓ”

La presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, no s’hi ha mullat gens. Fins ara. Tot i insistir-li amb preguntes, en una entrevista a Ràdio Ciutat de Tarragona el passat novembre es limitava a remarcar la “lleialtat institucional” amb el consistori i no es comprometia a un calendari. Parlava d’un genèric “aquest mandat” (que s’acaba la primavera de 2023) per presentar un nou projecte.

Per part de l’Ajuntament s’ha manifestat una prudència elegant a l’espera de veure’n els resultats, d’aquestes trobades entre tècnics. Ni l’alcalde Pau Ricomà i ni el conseller de Territori Xavi Puig han criticat la lentitud de l’ens supracomarcal, però sembla evident que no agrada gens aquesta manera de fer d’una institució suposadament propera -també ideològicament- per desencallar un tema encallat fa dècades.

“NOMÉS SE LI RECLAMA QUE RETIRI UNS METRES ENRERE LES TANQUES PERIMETRALS”

A la Diputació no se li demana una solució global (tot i que la petició estaria més que  justificada): se li reclama que retiri uns metres enrere les tanques que delimiten la finca per a gaudi de la ciutadania. Ja s’entén que els edificis -en un estat deplorable- han de quedar perimetrats per raons de seguretat, però això no justifica que mentrestant no s’hi pugui fer res.

L’aprovació el passat divendres d’una moció municipal reclamant l’obertura immediata dels terrenys de la Savinosa “amb independència de la decisió final sobre el futur del conjunt d’edificis de la finca, així com de la resta del recinte”, posa la pilota a la teulada de la Diputació i no li deixa gaire marge per seguir ajornant una decisió que seria celebrada per tota la ciutadania.

“ÉS SORPRENENT LA FALTA DE SINTONIA EN 2 INSTITUCIONS QUE LIDERA ERC”

La moció va comptar amb el suport del govern (ERC-Junts i CUP), del PSC i dels comuns. Resulta significatiu que la presidenta republicana de la Diputació no faci cap gest amb l’alcalde de Tarragona, del mateix partit. No deixa de sorprendre que el govern de l’ens intercomarcal -d’ERC i Junts per Catalunya- no vulgui donar un cop de mà al govern municipal, en mans independentistes.

Una falta aparent de sintonia (falta voluntat política?) que acaba patint el conjunt de la ciutadania. Fins quan?

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here