24.5 C
Província de Tarragona
Dimecres, juliol 17, 2024

L’amfiteatre i el claustre de la Catedral, nous espais de la Setmana Santa

Francesc Seritjol, president de l’Agrupació d’associacions de Setmana Santa, abans de l’entrevista a Ràdio Ciutat de Tarragona.

L’amfiteatre i el claustre de la catedral s’estrenaran aquest any com a espais d’actes centrals de la Setmana Santa de Tarragona. L’arena del monument Patrimoni Mundial acollirà el pregó, que anirà a càrrec de l’arqueòloga i presidenta de l’associació Sant Fructuós, Imma Teixell. I el claustre de la catedral serà l’escenari de la presentació del llibre de l’Agrupació d’Associacions de la Setmana Santa tarragonina.

francesc seritjol aposta per actes innovadors

Dos espais exteriors per dos actes rellevants, que simbolitzen la voluntat de la junta de l’Agrupació d’innovar en formats i de buscar indrets que projecten la ciutat a tot el món a través de les retransmissions en streaming. La presentació del llibre tindrà lloc dissabte 12 de març al migdia i el pregó es farà diumenge 3 d’abril, també al migdia. Tots dos amb aforaments limitats.

l’arqueòloga imma teixell llegirà el pregó

Aquestes són algunes de les novetats que el president de l’agrupació, Francesc Seritjol, ha anunciat aquest dilluns al programa ‘Bon dia Tarragona’, de Ràdio Ciutat de Tarragona. L’elecció d’Imma Teixell com a pregonera respon a la idea de “donar veu a la gent de la ciutat que aporta un sentiment i una emoció que no poden oferir persones de fora encara que tinguin una gran projecció professional”.

l’espai museu de sant agustí s’estrena el 23 de març

L’altra gran novetat d’aquest 2022 és l’estrena de l’espai museïtzat de l’església de Sant Agustí, a la Rambla Vella, que acollirà a partir del 23 de març una mostra amb totes les entitats (història, vesta, objectes…), un audiovisual i 10 passos. L’església formarà part de la ruta que començarà al Museu Bíblic i que inclou les esglésies de Sant Miquel del Pla, Sant Nicolau de Bari, plaça del Rei i plaça de la Pagesia.

seritjol reconeix un possible descens de participants

Els assajos dels portants de les confraries començaran aquest proper cap de setmana del 5 i 6 de març amb mesures de control: portar mascareta FFP2, sortir del pas cada 15 minuts, certificat Covid i un altre d’autoresponsabilitat. Seritjol reconeix que es pot produir un descens de participants, però creu que els portants estan molt motivats i amb ganes de tornar a viure la Setmana Santa com fins al 2019.

De cara a la Processó de Divendres Sant, que organitza la Congregació de la Sang i que aplegava uns 700 portants i unes 3.000 persones en total, el president de l’agrupació confia que pugui ser com abans de la pandèmia, però sense descartar cap escenari, fins i tot que algun pas no pugui sortir per falta de mans o per un brot de covid.

Aquí podeu escoltar l’entrevista íntegra:

Seritjol: “Confio en una Setmana Santa molt similar a la del 2019”

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here