23.5 C
Província de Tarragona
Dissabte, juliol 13, 2024

Encarrilant projectes eternament encallats

Imatge d’arxiu del 2016 de la Ciutat Residencial. Foto: Pixelmoreno.

El 5 de març de 2020, el Govern anunciava que l’antiga Ciutat de Repòs i Vacances de Tarragona es reconvertiria en un alberg per a famílies i joves, i que entraria a formar part de la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya (Xanascat). Una setmana després es declarava l’estat d’alarma per la Covid i el projecte es desava en un calaix.

Just dos anys després, superada en part la pandèmia i amb un canvi de Govern pel mig, s’anuncia un altre projecte per a l’antiga Ciutat Residencial. Un projecte en la línia de l’anterior, però amb unes funcions més concretes: l’alberg “promocionarà el benestar emocional d’infants, adolescents i joves”.

“confiem que, ara sí, tinguem projecte definitiu per a la ciutat residencial”

L’actuació, segons el departament de Drets Socials de la Generalitat, té un cost de 15 milions d’euros finançats a través dels fons Next Generation. Les obres podrien començar a inicis del 2023 i s’acabarien el 2026. La filosofia de l’equipament lliga amb la necessitat de millorar la salut mental dels joves, també molt afectats per l’impacte de la Covid-19.

Ara només cal confiar que aquesta vegada sí, per fi, sigui el projecte definitiu per a la Ciutat de Repòs i Vacances, tancada des del 2011. Una de les vergonyes de Tarragona. L’anunci i la visita de la consellera Violant Cervera avalen la voluntat política de tirar-lo endavant i cal pensar que no hi haurà entrebancs imprevistos en l’horitzó com sí va passar fa dos anys.

Visita de la consellera Violant Cervera a la Ciutat de Repòs i Vacances amb l’alcalde Pau Ricomà i la delegaa del Govern, Teresa Pallarés. Foto: Govern.

Desencallant l’equipament de la Residencial, desencallant la construcció del Fòrum Judicial a la zona del Parc Francolí i desencallant l’inici de les obres de transformació de l’hospital Joan XXIII -tres inversions molt potents del Govern de Catalunya- Tarragona haurà aconseguit en pocs mesos fer passos endavant significatius per rellançar projectes eternament encallats.

“ricomà rep bones notícies en un context molt difícil”

Aquests compromisos són unes magnífiques notícies per a l’alcalde Pau Ricomà i el seu equip de govern en un context d’extremes dificultats econòmiques i pressupostàries (atenció als efectes de la guerra i de la inflació desbocada que se sumen a la gestió d’un any sense pressupost municipal nou).

Si en l’any de mandat que queda, poden desencallar el projecte del Banc de la Ciència i el Coneixement (Banc d’Espanya) amb altres fons Next Generation, poden tenir a punt el projecte per enderrocar la plataforma del Miracle i aconsegueixen que la Diputació faci algun gest amb la Savinosa, Ricomà haurà assolit una nota prou alta en una de les assignatures que Tarragona ha suspès històricament.

“l’alcalde pot obtenir una nota alta en una assignatura suspesa fa anys”

Amb tota la prudència del món, perquè ja estem curats de promeses i anuncis incomplets, però aquesta vegada sembla que sí. I el resultat  -insisteixo, si es confirma-  no estarà gens malament per a un període tan difícil i excepcional de pandèmia com que el que arrosseguem des de fa dos anys.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here