15.2 C
Província de Tarragona
Dissabte, maig 18, 2024

Tarragona recuperarà la seu de la DO que porta el seu nom

Imatge de la fira del vi celebrada el juny de 2019 a la plaça Corsini. Foto: David Oliete.

La DO Tarragona tornarà a tenir la seva seu institucional a la capital. El trasllat des de Valls es produirà abans que acabi aquest 2022, segons Vicenç Ferré, president del Consell Regulador de la DO Tarragona. No ha volgut especificar l’espai de la ciutat on s’ubicaran perquè encara no està tancat, però ha assegurat que tenen el projecte molt avançat i que n’estan parlant amb l’Ajuntament. D’aquesta manera, tornaran al “rovell de l’ou” de la DO.

el canvi es farà aquest any per tornar al “rovell de l’ou”

L’anunci de Ferré, en una entrevista al programa ‘Bon dia Tarragona’, de Ràdio Ciutat, és una magnífica notícia per al sector del vi i per a la capital perquè recupera la seu institucional de la DO que ja havia mantingut fins al 2015. Fa poques setmanes, al FET a TARRAGONA l’enòloga Montse Nadal (que aquest dijous és distingida com a Filla Predilecta), ja reclamava aquest canvi de seu.

tarragona estrenarà una festa del vi durant 20 dies

L’empenta de la DO Tarragona per enfortir la marca es nota en molts altres fronts. Una novetat molt destacada per aquest any és la gran Festa del Vi que se celebrarà a la ciutat entre el 20 de maig i el 5 de juny. Gairebé vint dies amb un munt d’activitats, un tast popular a la plaça Corsini, altres tastos en bars i terrasses i més propostes lúdiques i culturals, lligades a la música, el cinema i la gastronomia.

“vicenç ferré: “volem enfortir la marca i promoure un festival”

Representa un salt endavant espectacular en relació a l’antiga Fira del Vi, que abans es concentrava en un cap de setmana. “Volem posar en valor el producte del vi adreçat a un públic ampli”, afirma Ferré. “Volem promoure i dinamitzar els nostres vins, que tenen una alta qualitat i enfortir la marca especialment a la ciutat de Tarragona”, afegeix. “I a la llarga volem que esdevingui un festival de referència a tot Catalunya”.

La DO Tarragona, que s’estén per quatre comarques, veu ara una “oportunitat” en la sortida de la pandèmia per l’increment de les “ganes de consumir producte de proximitat, autèntic i de qualitat”. Entre les iniciatives recents, hi ha la Ruta del Vi amb una vintena de cellers implicats que ja està en marxa.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here