16.9 C
Província de Tarragona
Dimecres, abril 17, 2024

Veterans del gimnàs i la piscina

Captured on 26 Jan, 2022 by David Oliete.

Es neguen a quedar-se al sofà, a acceptar la idea que la jubilació que s’han guanyat és per gaudir-la des de casa, sense fer res. Onze testimonis d’entre setanta i noranta anys han trobat en la pràctica habitual de l’esport una manera de mantenir una vida d’allò més activa i saludable que també troba beneficis emocionals i socials. Per ells, la pràctica esportiva és una manera de viure. I cada vegada en són més. 

Parlem amb onze esportistes de la tercera edat que troben en l’esport un model de vida saludable

A primera hora del matí el gimnàs del Patronat Municipal d’Esports ja es troba a ple rendiment com si no hagués parat durant la nit. Bicicletes estàtiques, el·líptiques, cintes de córrer, bancs de musculació i una desena d’usuaris silenciosos que els posen en pràctica mentre duen els auriculars a les orelles. El primer pensament és per la força de voluntat i la disciplina que demostren. Cadascun dels usuaris té una sèrie d’exercicis per fer en funció dels músculs que vol treballar i ja saben com ho han de fer. D’entrada sobta l’edat dels esportistes que suen la tovallola aquesta hora del matí quan tot just despunta el sol: és majoritàriament gent gran, segurament jubilada, la que ocupa el gimnàs. 

remarquen els beneficis físics, mentals i socials de la pràctica habitual de l’esport

En un altre punt de la ciutat, les piscines del Club Natació Tàrraco són l’escenari d’una sessió matutina d’aquagym. Irene Huber escolta i reprodueix les indicacions de la monitora, mentre en un carril annex de la piscina, Tecla Sauné practica l’estil crol d’extrem a extrem. “A l’aigua ens sentim més lliures per fer els exercicis, ens cansem menys i ens va millor per les articulacions”, diuen les dues nedadores. Les treiem de l’aigua per sumar, a la trobada, Julià Romagosa, el més veterà de tots els testimonis i havent passat per totes les disciplines del gimnàs i una gran diversitat d’esports: bàsquet, gimnàstica, tennis, muntanyisme… “Tota la meva vida he practicat esport, el meu objectiu és arribar allà on sigui amb bona qualitat de vida, amb tranquil·litat i feliç”, diu Romagosa. I per ara, ho està aconseguint. 

(…)

Ells tres i fins a onze testimonis protagonitzen el primer reportatge de la revista número 52 amb un dossier dedicat a la gent gran activa. Els continguts i la qualitat de la revista són gràcies al suport de més de 700 subscriptors i subscriptores del FET. La revista es pot adquirir a les Llibreries La Capona i Adserà, i al Quiosc El Miracle (Via Augusta, 8) però, si vols, pots formar part de la gran família del FET i participar a les diverses activitats culturals que organitzem:

EM VULL SUBSCRIURE AL ‘FET’!

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here