25.8 C
Província de Tarragona
Dissabte, abril 13, 2024

Donant ales al teatre jove

Presentació de la 29a Mostra de Teatre Jove al vestíbul del Teatre Tarragona. Foto: Ajuntament de Tarragona.

La 29a edició de la Mostra de Teatre Jove torna a Tarragona del 4 de maig al 15 de juny amb un total d’onze representacions d’un total d’onze grups de casa nostra. Aquest és un fet rellevant en si mateix perquè demostra la bona salut del teatre -i del teatre jove- a Tarragona. Set d’aquestes representacions seran a càrrec de companyies joves, i les altres quatre seran de grups provinents de centres educatius. Tot plegat demostra la salut de ferro i el gran interès que hi ha a la ciutat i que ha fet, de la Mostra de Teatre Jove, un valor cultural segur i amb personalitat pròpia.

Del 4 de maig al 15 de juny arriba la nova edició de la Mostra de Teatre Jove

“Per nosaltres, la Mostra és un espai diferent a l’aula que s’obre als joves amb inquietud i que els permet treballar en un projecte comú”, fa Eloi Isern, membre de Vis de Vanadi, el grup que va crear la Mostra i que no se n’ha perdut cap edició. Per ells representa la millor excusa, mitjançant el teatre, per un projecte que treballi els valors de la responsabilitat individual i col·lectiva entre els joves.

També amb un grapat d’edicions sota el braç, Tornavís Teatre arriba a la Mostra amb moltes ganes: “Ens dona l’oportunitat d’estrenar obres sense un cost afegit“, explica Júlia Abelló, membre del grup teatral. I afegeix: “La Mostra crea escola entre els joves, anima a sorgir altres grups i ens engresca sense recursos, recordem que no hi ha cap altra proposta que aglutini tots els grups teatrals de la ciutat”.

Foto d’arxiu d’una de les representacions de la Mostra de l’any passat. Fotografia: Tarragona Jove.

Amb gairebé una trentena d’edicions, sembla clar que la Mostra de Teatre Jove s’ha erigit com una proposta d’èxit que serveix de trobada entre les organitzacions més joves i, a més, per poder exhibir tota la feina feta als assajos. “No ens podem imaginar Tornavís Teatre sense que participi a la Mostra”, resol Abelló. És per això que, enguany, el FET també col·labora amb una petita proposta paral·lela a la Mostra.

Com a novetat, el ‘Fet’ publicarà les cròniques dels estudiants del martí franquès

Al llarg de tota la Mostra (consulteu aquí el programa complet), l’alumnat del CFGS en Tècniques d’Actuació Teatral de l’IES Martí i Franquès anirà publicant a la versió digital del FET cròniques teatrals sobre cada representació. La publicació de cròniques de la Mostra s’havia fet temps enrere amb la premsa diària de la ciutat, però mai amb el ‘FET’.

“És una bona idea que, a més, ens servirà a les companyies per tenir material gràfic i perquè es parli de les nostres obres“, aplaudeix Isern. La revista se suma així a una proposta cultural de gran importància i esdevé el mitjà d’aprenentatge pels joves aprenents.

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here