12.5 C
Província de Tarragona
Divendres, abril 12, 2024

Cuines amb Sol

Moha Quach, al restaurant El Terrat. Foto. David Oliete.

Des de finals de febrer hi ha dos restaurants de la ciutat de Tarragona que compten amb la distinció Sol de la Guia Repsol. Un reconeixement que, segons la guia, es lliura a establiments amb una cuina honesta, en què prima la qualitat dels productes. Uns espais que bé valen una visita i que, per sort, tenim aquí al costat. Parlem d’El Terrat i l’AQ.

els restaurants el terrat i aq compten amb la distinció de la guia repsol

En el cas d’El Terrat arribem a mig matí i la cuina ja està en plena activitat. Darrere nostre entra una productora del territori que, habitualment, porta fruita seca i pollastres al restaurant. Avui hi arriba, també, amb una caixa plena de llimones que, diu, no haurien aprofitat. “Te les regalo!”, li diu al xef, Moha Quach. Aquest n’agafa una, l’olora, i pràcticament es pot veure el que el seu cap comença a imaginar.

És molt jove, tot just passa la trentena, però ja fa més de quinze anys que es mou entre fogons. Tot va començar treballant en un baret de platja durant unes vacances d’estiu, quan estudiava a l’institut, i va continuar amb tres anys de formació a l’escola d’hoteleria de Cambrils i pràctiques i feines a restaurants de França, Madrid, Barcelona, Girona… D’on va mirar d’aprendre el màxim per, després, aplicar-ho a la seva cuina.

aposten pel producte de qualitat i de proximitat

Però la inquietud per la cuina li ve “de quan la mare i l’àvia cuinaven a casa, al Marroc”, recorda. A més, els avis sempre van tenir ramaderia, i cultius, i potser per això és molt conscient de quins productes hi ha en cada temporada, “com feien a casa quan jo era petit”.

(…)

Així arrenca el reportatge que publiquem íntegrament al número 53 de la revista FET a TARRAGONA. Els dos protagonistes de l’article són Ana Ruiz, del restaurant AQ, i el propi Moha Quach.

Aquest contingut, com la resta, l’hem pogut elaborar gràcies al suport de més de 700 subscriptors que confien en un producte periodístic de qualitat i de proximitat.

Per això et convidem a sumar-te a la comunitat del FET per només 35€ tot l’any.

EM VULL SUBSCRIURE AL ‘FET’

Vuit anys de trajectòria, tres premis de periodisme i un equip de professionals solvents ens avalen.

Laia Poblado
Laia Poblado
Comunicadora audiovisual
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here