Advertisement
19.4 C
Província de Tarragona
Dimecres, juny 7, 2023

Aprofitem bé la pluja de diners europeus

Cates arqueològiques a l’exterior del Banc d’Espanya. Foto: Ajuntament de Tarragona.

Aquesta setmana l’Ajuntament de Tarragona ha presentat el projecte del Banc de la Ciència i el Coneixement a una nova convocatòria dels fons Next Generation. L’objectiu és obtenir fins a tres milions d’euros, que suposaria cobrir gairebé el 50% del finançament del projecte que es vol dur a terme a l’antiga seu del Banc d’Espanya a la Rambla Nova.

el projecte del banc d’espanya es presenta als fons next generation

La resolució de la convocatòria la coneixerem a la tardor. Si arriben els diners europeus, el govern de la ciutat podrà desencallar un tema que s’havia enredat molt i per diverses raons, difícils d’entendre pel ciutadà. Si no hi ha aquest finançament, l’edifici del Banc d’Espanya -tancat des del 31 de desembre del 2003- seguirà condemnat a l’ostracisme.

De moment, genera bones sensacions veure-hi moviment: aquesta setmana han començat les excavacions arqueològiques a l’exterior de l’edifici i els treballs d’instal·lacions elèctriques, passos previs imprescindibles per tirar endavant la reforma arquitectònica de l’immoble inaugurat el 1929 (aviat farà cent anys!).

tarragona ja ha rebut 10 milions d’europa

El projecte del Banc d’Espanya, a l’espera dels fons Next Generation, revela fins a quin punt les administracions locals depenen en l’actualitat dels diners europeus post pandèmia per afrontar una recuperació de les ciutats en tots els fronts. Una pluja de milions que estan salvant iniciatives desades en un calaix o activant noves propostes.

A Tarragona, per exemple, els Next Generation han aportat fins ara uns 10 milions d’euros (l’Ajuntament calcula que poden arribar a ser-ne 15) i han de ser clau per, entre d’altres coses, enderrocar la plataforma del Miracle i renaturalitzar el riu Francolí. Dos projectes que difícilment es podrien assumir amb finançament exclusivament local.

“han de servir per capgirar polítiques i maneres de fer”

Benvinguda, doncs, aquesta pluja de milions si serveixen per transformar la ciutat i capgirar polítiques i maneres de fer del passat: cal invertir en medi ambient, mobilitat sostenible, transició energètica, patrimoni, turisme sostenible i transformació digital. Aprofitem bé, doncs, aquestes oportunitats i no deixem escapar-ne cap.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here