8.4 C
Província de Tarragona
Dimecres, febrer 21, 2024

Sis claus per entendre la temporada del Nàstic

 

L’afició va acompanyar el Nàstic fins a Vigo. Foto: Nàstic de Tarragona.

Amb la mel als llavis. La magnífica recta final de la temporada havia generat un moment i un ambient ideals per assolir l’ascens a Segona Divisió, però el Nàstic s’ha trobat amb una roca en l’últim tram del trajecte, el Vila-real B, i ha tirat per terra les il·lusions dels tarragonins.

Aquestes són sis claus que ajuden a entendre l’èxit de les darreres jornades del Nàstic, tot i no haver aconseguit l’objectiu en els últims 90 minuts del curs. En destaquem tres com a club i tres més en l’àmbit estrictament futbolístic.

En l’àmbit més institucional:

– Un club arrelat, amb una destacada massa social. Tot i les escasses alegries dels darrers anys, lluny del futbol professional, el Nàstic compta amb el suport d’un mínim de 3.000 – 4.000 socis i seguidors disposats al que sigui, com revela el desplaçament de prop d’un miler de persones disposades a fer més 2.000 quilòmetres en menys de 48 hores. L’afició hi és i l’entitat hauria de gestionar millor aquest factor social clau.

– Un club que s’havia tret del damunt les urgències per pujar de categoria. Això ha permès transitar per la temporada amb certa calma i tranquil·litat, tot i que el joc i els resultats en ocasions no eren massa optimistes. El sanejament econòmic de l’entitat, esborrant els forats dels passat, ha contribuït a generar un ambient poc tensionat i propici al treball col·lectiu.

– L’estabilitat de tres temporades en la direcció esportiva de Sergi Parés -un home de personalitat forta- ha permès frenar en bona part el ball d’entrades i sortides d’entrenadors d’èpoques anteriors. El mateix tècnic avui elogiat, Raül Agné, fa dos mesos estava a la corda fluixa i finalment es va garantir la seva continuïtat.

En l’àmbit estrictament esportiu:

– Un equip -amb una defensa molt sòlida i fiable i un excel·lent porter-  que aprofita al màxim el poc perill que crea a cada partit. Una fortalesa, però, no demostrada a la final de Vigo.

– La confiança que dona guanyar cinc partits consecutius ha fet incrementar fins al final l’esperit competitiu del vestidor. Aquest factor, però, tampoc es va imposar contra el Vila-real B.

– La personalitat de Raül Agné, un tècnic amb experiència i trajectòria, capaç d’aguantar crítiques i mals resultats.

Ara toca repensar el futur de l’equip. Fa dos mesos, gairebé ningú no creia en la lligueta d’ascens i a última hora s’ha tocat amb els dits la Segona Divisió. Toca insistir, toca perseverar i toca millorar.

Milers de persones, la majoria adolescents i joves, es van aplegar a la plaça de la Font. Foto: Esteve Giralt.
Esteve Giralt
Esteve Giralt
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here