Advertisement Advertisement
24.3 C
Província de Tarragona
Diumenge, octubre 1, 2023

El canvi que propugna Ricomà demana més temps

L’alcalde Pau Ricomà en la conferència de ciutat pronunciada aquest dimarts al Metropol. Foto: Tjerk van der Meulen.

Preguntes incòmodes al final de la sessió: brutícia, espai públic descuidat, inseguretat a la Part Alta, impaciència a la Part Baixa, l’eterna incògnita de què fer a Tabacalera i la ineficàcia de l’administració municipal centren les 5 preguntes més votades de les formulades per la ciutadania a l’alcalde. I Pau Ricomà respon les crítiques i els dubtes amb diligència, però en tots els casos reclamant més temps per superar els dèficits acumulats perquè “les coses no es van fer quan tocava”.

“les coses no es van fer quan tocava”, alerta l’alcalde

L’alcalde tanca així la primera conferència de ciutat del seu primer mandat. Al cap de tres anys i quan només en falta un per a la propera cita amb les urnes. La pandèmia n’és la responsable. I Ricomà ha aprofitat la trobada amb unes 200 persones al Teatre Metropol per fer balanç de la seva gestió i apuntar la “Tarragona inclusiva, sostenible i cohesionada” que vol i que -creu- necessita un altre mandat per assolir objectius.

cohesió i sostenibilitat, conceptes clau de futur

És la Tarragona dels carrils bici de punta a punta del terme municipal, la que cus els barris de ponent i el nord amb el centre, la que posa límits al creixement en noves urbanitzacions i aposta per la rehabilitació i regeneració urbana, la que promou nous aparcaments dissuasius i espais per a vianants, la que insisteix en nous mètodes per la recollida de residus, la que renaturalitza el Francolí i enderroca el mamotreto del Miracle.

350 milions d’euros públics en inversions

Cohesió i sostenibilitat, conceptes clau de l’agenda Ricomà. Paraules que, d’entrada, no sedueixen gaire als electors, però fixen el rumb. Aquí no trobaran anuncis grandiloqüents ni “projectes faraònics” com els d’èpoques passades. Això sí, l’alcalde republicà recorda els dos grans problemes inesperats del seu mandat (l’accident més greu en la història de la petroquímica i l’anul·lació del POUM) i com ha desllorigat projectes eterns com el Fòrum Judicial, la Ciutat de Repòs i Vacances o el nou hospital Joan XXIII.

Per una Tarragona inclusiva, sostenible i cohesionada, objectius de l’alcalde. Foto: Tjerk van der Meulen.

Treu pit amb una xifra: 350 milions d’euros públics en inversions “que s’executaran en el pròxim mandat”. I s’hi entreveu que els projectes relacionats amb l’àrea de Patrimoni poden ser els més rellevants: la propera obertura del Fortí Sant Jordi, el conjunt d’actuacions a Porta Tarraco (plaça del Pallol) i, més a llarg termini, el Fòrum de la Colònia i la Necròpolis.

ricomà aspira a dotar la ciutat amb millor qualitat de vida

En visió metropolitana, l’alcalde afirma que “el Camp de Tarragona, amb Tarragona
al capdavant, ha de ser la punta de llança del reequilibri territorial de Catalunya” i afegeix que “la relació amb el nostre entorn serà un èxit si fem compatibles dues actituds: convicció i generositat“.

I a mode de conclusió, un Ricomà ambiciós diu que aspira “amb la suma de molts esforços i il·lusions” a que Tarragona esdevingui “la ciutat amb la millor qualitat de vida de la Mediterrània”. Un repte majúscul pel qual reclama més temps. Perquè l’objectiu encara és lluny.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here