14.5 C
Província de Tarragona
Dijous, febrer 22, 2024

Una novetat destacada al pregó de Santa Tecla

La periodista Danae Boronat serà la pregonera de Santa Tecla d’enguany. Foto: cedida.

La periodista Danae Boronat pronunciarà el pregó de Santa Tecla d’aquest any amb una novetat rellevant: al balcó de l’Ajuntament de Tarragona la tarda del 21 de setembre l’acompanyaran sis dones esportistes de la ciutat. D’aquesta manera es vol reforçar el missatge de suport i visibilització de l’esport femení.

danae boronat estarà acompanyada de sis dones esportistes de tarragona

La proposta neix a l’alcaldia i ha estat molt ben rebuda per la pregonera: “Em sembla una idea magnífica per donar visibilitat a les aspiracions d’igualtat de les dones que practiquen esport”. De moment, no es coneixen els noms de les esportistes, però se sap que practiquen diferents disciplines com futbol, bàsquet i atletisme.

Quan falten just dos mesos pel Pregó de Santa Tecla, Danae Boronat ja avança al FET que el seu serà “reivindicatiu, segur”, perquè “encara queda molt camí per recórrer en la igualtat real”. La periodista tarragonina també apunta que parlarà abans amb les esportistes de la ciutat que l’acompanyaran a l’acte per “conèixer les seves inquietuds”.

el pregó serà “reivindicatiu” perquè encara “falta molt per a la plena igualtat”

La imatge de grup de set dones al balcó del Palau Municipal en un dels moments més multitudinaris de la Festa Major serà una de les més icòniques del proper mes de setembre. Boronat, que suma un llarg recorregut reclamant la plena igualtat de dones i homes en l’esport, afirma que els avenços dels darrers temps “són molt superficials, alguns només de postureig”.

Insisteix en que “calen moltes Alèxies Putelles i cal molta feina de tothom, de les institucions, dels clubs i de la societat en general”. Aquest serà un dels missatges centrals del Pregó, on també -esclar- parlarà de Tarragona i de la necessitat d’“espavilar” com a ciutat, perquè “és massa desconeguda a Espanya”. Diu que li falta promoció i que ha de millorar en alguns aspectes per donar-se a conèixer.

la periodista i les esportistes presidiran el balcó de l’ajuntament

La designació de la periodista Danae Boronat com a Pregonera de Santa Tecla arriba després d’altres dos noms propis de Tarragona que han destacat professionalment fora de la ciutat: el baríton Àngel Òdena (2021) i l’actriu Agnès Busquets (2020). Aquesta, per cert, també serà protagonista enguany de les festes com una de les protagonistes de l’espectacle d’obertura ‘Setembre’, dirigit per Marc Chornet.

Danae Boronat ja va ser protagonista de l’entrevista principal del número 36 de la revista FET a TARRAGONA: “Aspiro a dirigir una redacció esportiva”.

Danae Boronat, a la Rambla Nova el 2019. Foto: David Oliete.
Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here