25 C
Província de Tarragona
Divendres, juny 7, 2024

Un Seguici irrepetible

Joan Adserà, Ester Roca i Jaume Guasch han preparat una Mostra especial per dissabte 17 de setembre. Foto: David Oliete.

La Mostra de Folklore Viu va néixer a principis de la dècada de 1980 i ha esdevingut punt de trobada de la cultura popular de tot el país. Enguany, amb motiu del setè centenari de Santa Tecla, el proper dissabte 17 de setembre podrem veure una edició excepcional, amb manifestacions festives d’arreu que replicaran un Seguici tarragoní.

LA MOSTRA DE FOLKLORE VIU CONVIDA UNA VINTENA D’ELEMENTS DE TOT EL PAÍS

“Fins ara, durant pràcticament 40 anys, les entitats s’han encarregat d’organitzar la mostra i han convidat a la ciutat manifestacions festives d’arreu”, apunta Ester Roca, tècnica de gestió cultural de l’Ajuntament de Tarragona, “però enguany volíem fer-ho diferent, i donar protagonisme a tot el Seguici però en forma d’amfitrió”. Una tasca per a la qual el consistori ha buscat la complicitat de dos assessors teclers: Joan Adserà, aliguer i relacions externes del Ball de Diables de Tarragona, i Jaume Guasch, director artístic del cos de dansa de l’esbart Santa Tecla.

“SERVIRÀ PER VALORAR, ENCARA MÉS, EL NOSTRE SEGUICI”

Així, el 17 de setembre es podrà veure una representació del Seguici tarragoní amb elements de fora de la ciutat. Una de les particularitats? “No repetir municipis i intentar que quedés representat tot el territori de Catalunya”, indica Adserà. Ha estat un “un procés molt engrescador, en què no deixes de conèixer coses”, explica Guasch, que assegura que “no serà una mostra, sinó una imatge de país amb tot el que tenim a Tarragona, que servirà per valorar, encara més, el nostre Seguici dels dies 22 i 23 de setembre”.

LES ENTITATS TARRAGONINES FARAN D’AMFITRIONES DE LES VISITANTS

Val a dir que Roca, Adserà i Guasch van començar a treballar en paral·lel, i quan van posar la feina en comú es van adonar que coincidien en pràcticament totes les propostes. “Les entitats tarragonines apadrinaran les visitants, per acompanyar-les, explicar-los els nostres secrets, on lluir-se, on ballar…”, detalla el director de l’esbart. “Dins de la cultura popular, tots ens coneixem molt, i fa molta il·lusió que vinguin de fora a celebrar la teva festa amb tu”, afegeix l’aliguer, “i tot plegat servirà per reforçar llaços entre els diversos grups”.

(…)

Aquest és un fragment del reportatge que publiquem íntegrament al número 55 de la revista FET a TARRAGONA, on apareixen veus d’altres indrets del país que vindran a la ciutat el proper dia 17: Mulassa de Valls, Ball de Cercolets de Torredembarra, Pàjara de Terrassa, Ball d’en Serrallonga de Sant Quintí de Mediona, Família Robafaves de Mataró i Ball de Valencians de Lleida. 

Si vols llegir aquest i altres continguts singulars relacionats amb Santa Tecla, demana la revista a Llibreria Adserà.

O millor encara, dona suport al periodisme tarragoní de qualitat amb una subscripció de 35€ per tot l’any!!!

EM VULL SUBSCRIURE AL ‘FET’

Portada del número 55 de la revista ‘Fet a Tarragona’. Autor: David Oliete.
Laia Poblado
Laia Poblado
Comunicadora audiovisual
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here