18 C
Província de Tarragona
Dimarts, juny 11, 2024

Catorze moments teclers

Les quatre actrius de ‘Setembre’, l’espectacle inaugural de Santa Tecla 700. Foto: Pep Escoda.

Preparats per la Major Festa de Catalunya. Al davant, els catorze dies més intensos de l’any a Tarragona. Una Festa Major ampliada i extraordinària, única i excepcional. Aquí apunto els catorze actes que, a títol estricament personal, crec que marcaran aquesta Santa Tecla 700:

L’espectacle inaugural ‘Setembre’: dilluns 12 a les 20h a la Tàrraco Arena Plaça. Amb Marc Chornet a la direcció i grans actrius d’arrels tarragonines com Muntsa Alcañiz, Agnès Busquets i Júlia Creus.

El documental ‘7 de Festa’: s’estrena dimecres 14 a les 21h al Teatre Tarragona. Un recorregut deliciós per la recuperació de Santa Tecla des de finals dels anys setanta i fins al tombant de segle.

La Crida: dijous 15 a les 19h a la plaça de la Font. Pel canvi d’ubicació per fer-lo més proper a la ciutadania i pel reconeixement merescut a la Banda Unió Musical com a Perpetuadora de les Festes.

El llibre il·lustrat ‘Operació Tecla’: es presenta divendres 16 a les 20h al Tinglado 1 del Port. Una obra magnífica de Joan Carles Blanch amb una clara voluntat didàctica i una indiscutible qualitat en l’edició.

La Mostra de Folklore Viu extraordinària: dissabte 17 a partir de les 19h. Una ocasió excepcional per veure en un mateix indret els elements més representatius de les festes majors de Catalunya. L’acte es fa dir ‘La Cercavila del Convit del 700’.

La plaça de la Font tornarà a acollir grans diades castelleres. Foto: Manel R. Granell.

La diada castellera del Primer Diumenge de Festes: diumenge 18 a les 12h a la plaça de la Font. Una cita amb les grans colles del país, a només dues setmanes del Concurs. Entre mig, les diades imprescindibles del 23 i 24 de setembre.

El concert de Manel: diumenge 18 a les 21h a la plaça Corsini. Perquè és l’únic de la seva gira gratuït, per la qualitat musical del grup i per l’emplaçament que té la voluntat de descongestionar la Part Alta.

La Lliga Nacional Catalana de Bàsquet: el 20 i 21 de setembre al Palau d’Esports Catalunya. Per la presència dels quatre millors equips del país i per les ganes de veure la reestrena de l’equipament quatre anys després dels Jocs Mediterranis.

El Pregó amb Danae Boronat: dimecres 21 a les 18,30h a la plaça de la Font. Amb ganes de sentir la periodista i de veure la imatge potent del Balcó amb la pregonera i 7 dones esportistes de la ciutat.

La Baixada de l’Àliga: dimecres 21 a la mitjanit al pla de la Seu. Té tots els números per ser el moment culminant del retorn a la Festa d’abans de la pandèmia. Quins seran els aspectes que criticaran bèsties i gegants?

La Cercavila: dijous 22 a partir de les 19h. Amb aquell desig de tornar a veure amb normalitat la tanda de lluïment de tots els elements que configuren el millor Seguici del país i gaudir de l’estrena del Ball de Titants, del Gremi de Marejants.

L’Entrada del Braç: dimecres 23 al vespre. En la celebració dels 700 anys de l’arribada de la relíquia i després de dos anys de pandèmia, aquest moment encara serà més especial i emotiu.

Dames i Vells a Bonavista: dissabte 24 a la tarda en dues sessions a la plaça de la Constitució. Els membres del ball parlat surten dels espais tradicionals i en una decisió valenta porten la sàtira als barris de ponent per primera vegada.

La catedral del so: diumenge 25 a les 20,30h i a les 22,30h a la Catedral. Amb cinc grups corals de la ciutat i els solistes Marta Matheu i Roger Padullés sota la direcció de Xavier Pastrana. Un impressionant punt i final a la Festa del 700.

Marc Chornet i Xavier Pastrana, a la trobada organitzada pel FET al campanar de la catedral de Tarragona. Foto: David Oliete.
Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here