13.2 C
Província de Tarragona
Divendres, febrer 23, 2024

L’esport femení es fa sentir i estimar al Pregó de Santa Tecla

Danae Boronat, acompanyada de 6 esportistes tarragonines i l’alcalde Pau Ricomà en el Balcó del Palau Municipal. Foto Tjerk van der Meulen – Ajuntament de Tarragona

Sis dones esportistes i una dona periodista d’esports. Imatge contundent al Balcó de l’Ajuntament de Tarragona, una de les més potents de la Festa. Missatge clar i valent en el Pregó de les festes de Santa Tecla 2022. Un encert, l’elecció de la pregonera. I un encert encara més gran, la visualització de l’esport femení en un dia tan especial per a la ciutat.

Danae Boronat, pregonera de la Tecla del 700, acompanyada de Marta Liria (futbol), Glòria Queralt (rem), Patricia Valiente (bàsquet), Sylvia Fontana (natació), Libertad Martínez (handbol) i Ana Jorba (rugbi), han ofert una imatge de fortalesa i unitat a la societat tarragonina en un context festiu. La Festa, han vingut a dir, no ha de tapar la reivindicació.

danae boronat: “tenim pressa per trencar sostres de vidre”

“Fa molt temps que les dones esportistes demostren que amb inversió i una aposta ferma poden aconseguir-ho tot. Que no hi ha límits si ningú no les limita”, afirma la periodista davant de milers de persones a la plaça de la Font. “Necessitem referents com les sis esportistes que m’acompanyen, que esperonin altres a intentar-ho. O d’altres tarragonines que van aplanar el camí com la Bito Fuster i la Natalia Rodríguez“.

Sense pèls a la llengua, Danae Boronat ha llençat aquesta declaració d’intencions: “Tenim pressa per trencar sostres de vidre i superar barreres que fins fa 4 dies semblaven insuperables. Ara ja no consentim actituds i comentaris que abans s’havien normalitzat: faltes de respecte i desconsideracions pel simple fet de ser dones. O cobrar menys per fer la mateixa feina”.

la periodista proposa que tarragona sigui referent de l’esport femení

I ha afegit: Necessitem més dones àrbitres, entrenadores, directives, presidentes. Ha arribat l’hora d’ocupar llocs de responsabilitat, de liderar: mitjans de comunicació, clubs i institucions: ¿quan tindrem una dona alcaldessa? I una presidenta del Nàstic?”.

El Pregó de la periodista tarragonina ha tingut un to marcadament reivindicatiu. Foto: Tjerk van der Meulen – Ajuntament de Tarragona.

La periodista ha aprofitat l’altaveu de l’acte per fer una proposta a responsables polítics i econòmics: “Per què no convertim Tarragona en referència de l’esport femení? Cal que el teixit empresarial que, sovint, s’omple la boca amb la igualtat demostri amb inversió que hi creu”: I ha rematat amb una frase molt aplaudida:“Menys postureig i més realitats”.

També s’ha aplaudit molt Danae Boronat quan, al minut final del Pregó de Santa Tecla, ha confessat: “Jo em poso al servei de Tarragona. Continuaré intentant fer més més visible aquest racó de la Costa Daurada perquè s’ho mereix, ens ho mereixem, perquè n’hem de presumir més. Si naltros no creiem que som la millor ciutat del món, qui ho farà?”.

“necessitem més dones en llocs de responsabilitat”

El format de l’acte, que obre la seqüència ritual de Santa Tecla, es consolida després de quatre edicions. Un Pregó obert a la ciutadania des del Balcó del Palau Municipal i no tancat al Saló de Plens, com es feia abans. La novetat de la presència de les sis dones representant l’esport femení de la ciutat ha estat àmpliament premiada pel públic.

Acte rodó, amb el solemne Toc de Pregó que cada any posa la pell de gallina, el primer Amparito Roca de la banda i la posterior Arrencada dels Gegants. Així que només puc afegir: Bona Festa Major!

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here