21.9 C
Província de Tarragona
Dissabte, juny 8, 2024

La manca de respecte de l’Església tarragonina

 

En quin món viu l’Església de Tarragona? Com es pot estar tan desconnectat de la societat a la qual diuen servir? Aquest divendres, dia gran de la patrona, s’ha fet evident una manca de sensibilitat absoluta per part de l’arquebisbe i del capítol de la catedral mantenint una ‘processó interna’ del braç de Santa Tecla mentre la ciutat patia greus problemes i riscos d’inundació i anul·lava tots els actes festius.

“quina desconsideració a la ciutadania i a l’ajuntament”

Però, quina falta de respecte és aquesta! Quina desconsideració respecte la ciutadania i les milers de persones que activament participen al Seguici! Quin menyspreu al poder civil que representa l’Ajuntament de Tarragona! A la mateixa hora que el consistori i Protecció Civil del govern de Catalunya deien ‘A causa de les fortes pluges d’aquesta tarda es recomana la restricció total de la mobilitat’, el poder eclesiàstic mantenia un acte estrictament religiós a l’interior de la catedral.

“una església desconnectada de la realitat i insensible”

La desconnexió de l’Església amb la realitat que els envolta no para de créixer. El dia que tot Tarragona havia de celebrar com mai una efemèride històrica com són els 700 anys de l’arribada de la relíquia, el clero no ha entès res. El dia que la ciutat havia d’esclatar amb l’entrada del Braç, l’Església s’ha mostrat insensible. No ha sabut veure els efectes dels aiguats ni entendre que la ciutadania s’havia de confinar i no podia participar de la Festa.

Els murs de la catedral i del Palau Arquebisbal avui estan una mica més lluny de les tarragonines i els tarragonins. Quin final religiós tan lamentable per a la Santa Tecla del 700!

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

7 COMMENTS

 1. Quina bestiesa de noticia. No veig el problema. El Braç va sortir de la seva capella al matí. Amb més pompa O amb menys havia de retornar. Gràcies al Capítol Catedral un any més el ritual es va complir. Potser els que critiquen aquest fet no han entès res o se’ls hi veu el llautó. Visca Santa Tecla i visca Tarragona

 2. i quin problema hi ha? no han obligat ningú a participar. on és la llibertat d’expressió?
  ells volen expressar la seva fe amb una processó….i?
  au vinga, que no tenies arguments per fer un bon article i has anat a atacar on més mal fas

 3. Quina poca solta de notícia. Que fàcil és enredar la troca. Com que el Seguici no pot sortir s’ha de parar el món. El que és trist és que el Braç, degut al mal temps, amb el que representa no hagi pogut sortir pels carrers, un altre any serà, però que a l’interior de la Catedral es faci un acte breu que dignifiqui el simbolisme del Braç, és de respectar i d’agrair
  . (Encara no entenc qui es pot molestar per això. És el que té barrejar 700 anys i mamadetes i fer-ne un totum-revolutum)

 4. jo posaria a debatre una altra qüestió. els músics que participen a la Festa Major, moltes vegades, no viuen a Tarragona sinó que alguns ni viuen a la comarca. com han de tornar a casa amb aquest temporal si han d,estar tocant amb el braç? aquest fet a mi m,ha passat diverses vegades. Parlo des d,una trajectòria de 25 Santa Tecles a l,espatlla.
  sí, realment crec que l, església mostra altra vegada que es creu que està per sobre de les persones. per a alguns això no serà notícia, però pels que hi hem estat implicats és un maldecap.
  Àgata Fortuny, ex músic de la Festa Major

 5. Moltes gràcies per la valentia d’escriure aquest article!!! La distància d’una part de la església vers la realitat més òbvia a mí també em xoca molt.

 6. A veure… Érem un bon grapat de gent les persones que estàvem refugiades a la catedral des de quarts de 6 de la tarda… Ells havien de traslladar el braç a la capella i van aprofitar que erem allà esperant que baixés una mica la pluja… Òbviament no es va fer moure a ningú, ho vam fer tot amb la gent que ja era allà… Crec que n’heu fet un gra massa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here