18.8 C
Província de Tarragona
Diumenge, maig 26, 2024

Orgull de ciutat

Aspecte general de la Tarraco Arena Plaça aquest diumenge en l’inici del 28è Concurs de Castells de Tarragona. Foto: Ricard Lahoz.

Emocions -més que mai- a flor de pell. Quatre anys després, els millors castells al millor escenari. Orgull de ciutat. Cap de setmana rodó pel que fa a organització, públic i ambient entre les colles. I no cal dir, pel que fa a les construccions aixecades. Ningú podia preveure fa sis mesos que veuríem un Concurs amb aquestes fites i una recuperació d’aquesta magnitud del món casteller. El mèrit és col·lectiu.

“cap de setmana rodó pel que fa a organització, colles i públic”

Després de la pandèmia, la cita més esperada tenia uns ingredients especials de retrobada i no ha decebut. Com si fóssim al 2018, ningú i res no han fallat. Des del minut zero, amb el Cant dels Segadors, fins a l’entrega del trofeu als guanyadors, uns Castellers de Vilafranca que han recuperat la victòria perduda fa quatre anys amans de la Colla Vella i que l’han començat a forjar descarregant un mastodòntic 3de10fm a la primera ronda.

El Concurs -mantenint el caràcter competitiu- ha fet créixer les colles fins al punt que 9 agrupacions han realitzat aquest diumenge la seva millor actuació de la temporada. Hi hem vist la millor actuació de la història de la Joves de Valls (segons classificats), la remuntada de la Jove de Tarragona després d’un inici molt complicat (quarts) i la solidesa de la tripleta màgica dels Xiquets de Tarragona (cinquens).

Un comentari a banda mereixen els Castellers de Sant Pere i Sant Pau en l’article que signarà aquest dilluns Arnau Martínez per al FET.

“la tap ha esdevingut de nou la plaça de tot el país”

Més enllà de les construccions, les colles i el públic han demostrat la seva estima al Concurs. La TAP ha esdevingut de nou la plaça del tot el país, i no només de Tarragona. I l’organització -amb molt personal de l’Ajuntament de Tarragona implicat- ha ratllat l’excel·lència. Aquí val la pena remarcar la feina dels tècnics de Cultura i Festes, liderats per Xavier González i Ester Roca (directors del certamen) que han sumat molts dies de feina sense descans empalmant Santa Tecla i el Concurs.

Tot i les queixes d’alguns assistents per la calor, la cúpula de la TAP no s’ha tancat per decisió consensuada amb les colles. Foto: Ricard Lahoz.

Teníem ganes de Concurs i el resultat no ha defraudat. Ens ha fet vibrar com mai. Un altre cap de setmana per sentir-nos orgullosos de Tarragona. Epicentre del món casteller i de la cultura popular, la ciutat s’ha tornat a projectar a tot el món gràcies a un espectacle que no deixa de provocar admiració i un munt d’emocions.

“tarragona s’ha projectat a tot el món gràcies al concurs”

I a nivell de país ens hem reivindicat com a capital. Amb resultats més que remarcables. La cobertura dels mitjans de comunicació d’àmbit nacional ho avalen. I la presència durant els dos dies de la consellera de Cultura de la Generalitat, Natàlia Garriga (que ja havia vingut dues vegades al setembre amb motiu del FITT i Santa Tecla) són la mostra d’un interès creixent per allò que passa en aquesta ciutat.

A Tarragona fem moltes coses. I una vegada més, el Concurs de Castells és el nostre millor aparador. L’enhorabona a tothom!

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here