18.8 C
Província de Tarragona
Diumenge, maig 26, 2024

Pressupostos participatius: en volem més!

Nous jocs infantils a Torres Jordi, projecte de pressupostos participatius. Foto: Ricard Lahoz.

A la plaça de la Farinera, a Torres Jordi, els jocs del nou parc infantil ja substitueixen una antiga font buida que no s’utilitzava. Els infants poden gaudir dels gronxadors gràcies a la implicació dels veïns del barri que van reclamar a l’Ajuntament de Tarragona la realització d’aquest projecte en el marc dels pressupostos participatius de l’any passat que es van dotar amb mig milió d’euros.

alguns projectes votats el 2021 ja s’han executat

L’obra executada ha costat 50.000 euros i és un dels resultats més evidents dels 18 projectes que la ciutadania va votar el 2021. Una nova zona de jocs infantils a la plaça dels Carros; una barana en l’escala d’accés a la passarel·la de Tarragona 2; la senyalització de passos de vianants a Sant Pere i Sant Pau; la instal·lació de jocs per la canalla i d’un fil musical a l’exterior del mercat de Torreforta; o el garrofer salvat al parc de la Vall de l’Arrabassada són altres projectes executats.

altres obres estan a punt de començar

Altres propostes votades estan en marxa o a punt de començar: la remodelació de la plaça de Miralcamp o la instal·lació d’un parc infantil a l’Anella Mediterrània en són dos exemples. La millora de l’accessibilitat a la baixada del Miracle, la restauració ecològica del riu Francolí i la dignificació del bosc de Mas Rosselló en són d’altres que seran una realitat abans d’acabar l’any.

“l’experiència ha estat positiva i insuficient”

L’experiència dels pressupostos participatius ha resultat positiva, però insuficient. El fet de no disposar de pressupost nou el 2022 ha impedit repetir aquest exercici d’implicació ciutadana. Ara comença la negociació de cara a l’aprovació dels comptes municipals del 2023 i l’equip de govern ja contempla que hi hagi un apartat de pressupostos participatius.

Tant de bo un acord majoritari al ple permeti que la gent voti un altre cop l’any que ve les millores del seu entorn amb unes partides ampliades en relació a la primera edició. Perquè en volem més, de pressupostos participatius.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here