18.5 C
Província de Tarragona
Divendres, juny 21, 2024

Nadal impulsarà una candidatura electoral ciutadana?

Dídac Nadal, abans de l’entrevista. Foto: Ràdio Ciutat de Tarragona.

Dídac Nadal només veu una possibilitat de presentar-se a les pròximes eleccions municipals del mes de maig: a través d’una candidatura ciutadana, al marge dels partits polítics. Però creu que serà molt difícil fer-la efectiva i, per tant, es veu més aviat fora de la vida política municipal en el proper mandat.

el portaveu de junts per tarragona admet que és una opció poc probable

El portaveu de Junts per Tarragona a l’Ajuntament s’expressa així en una entrevista aquest dilluns al programa ‘Bon dia Tarragona’ de Ràdio Ciutat. “No formo part de cap partit ni aniré a les eleccions sota les sigles d’un partit. L’única possibilitat de presentar-m’hi és impulsant una candidatura popular”, reitera.

Nadal, responsable de Comerç i Mercats al govern de la ciutat, no és militant de Junts per Catalunya, formació que ha designat Jordi Sendra com a cap de llista pel proper mes de maig. Reconeix que ha tingut contactes amb diverses formacions i que no es vol “tancar portes”, però a continuació admet que veu difícil fer quallar una alternativa electoral fora del paraigua de les formacions polítiques tradicionals.

“odio el context polític que m’ha tocat viure”

I tot seguit afirma amb rotunditat: “Odio el context polític que m’ha tocar viure. Odio que els partits amb els quals em puc trobar més pròxim estiguin desordenats, escapçats i perduts. No em sento còmode en aquest panorama i tinc una vida pròpia que puc recuperar” després de l’etapa al consistori.

Un precedent sense resultats positius

El 2007, una regidora de l’Ajuntament amb experiència al govern va impulsar una candidatura al marge dels partits però no va aconseguir representació municipal. Maria Mercè Martorell va encapçalar ‘Tarragona Grup Independent’, una llista “novedosa i valenta, oberta i cívica”, després d’haver gestionat l’àrea de Patrimoni durant vuit anys com a regidora del Partit Popular.

A l’entrevista, Dídac Nadal parla de les seves diferències de criteri amb ERC sobra la taxa de la brossa, de la necessitat de comptar amb el PSC pels pressupostos de 2023 i de la falta de recursos per impulsar aquesta tardor una segona campanya de Bons Comerç a Tarragona.  Aquí podeu recuperar l’entrevista sencera:

Entrevista a Dídac Nadal, conseller de comerç, fires, mercats i consum

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here