Advertisement Advertisement
18.9 C
Província de Tarragona
Dilluns, setembre 25, 2023

Projectes pendents del finançament d’Europa

El pla parcial 10, entre l’Anella Mediterrània i la T-11. Foto: Ajuntament de Tarragona.

Tarragona aspira a rebre 40 milions d’euros de fons europeus per construir habitatges de lloguer social. L’Ajuntament, a través del Servei Municipal de l’Habitatge (SMHAUSA), es presenta a una convocatòria de Next Generation amb el projecte de construcció de 223 pisos en dues parcel·les del PP10, el pla parcial que s’està desenvolupant entre l’Anella Mediterrània i la T-11.

tarragona vol construir 223 pisos socials amb fons next generation

El finançament de l’operació, si tira endavant, “es complementarà amb la participació de la iniciativa privada i de cooperatives de l’àmbit de l’economia social”, explica Jordi Fortuny, primer tinent d’alcalde i responsable de coordinar els projectes de Next Generation. L’Ajuntament s’acull a un programa d’ajuts per fer edificis energèticament eficients i destinar els habitatges a lloguer social. La sol·licitud es va fer el passat mes de juliol i la resolució encara està pendent de fer-se pública.

la zona de baixes emissions i els carrils bici del litoral són altres projectes

També estan pendents de resolució altres projectes per implantar la zona de baixes emissions, donar suport a mercats i zones urbanes comercials, construir més carrils bici a la línia de la costa, rehabilitar l’escola pública de Sant Salvador i executar el Banc de la Ciència i el Coneixement al vell edifici del Banc d’Espanya.

La renanuralització del Francolí ja compta amb més de 3 milions d’euros dels fons Next Generation. Foto: Ajuntament de Tarragona.

En total, aquestes propostes sumen 12 milions d’euros, que cal sumar als 40 milions presentats pel Servei Municipal de l’Habitatge. I, fins ara, la ciutat ja té adjudicats projectes amb un valor d’11 milions per part dels fons Next Generation. Si finalment arriben diners de totes les convocatòries, Tarragona obtindrà més de 60 milions d’euros per a projectes que, cal recordar, també han de tenir finançament municipal.

el fòrum de la colònia i el riu francolí ja compten amb 6 milions d’euros

El calendari indica que totes les actuacions hauran d’estar enllestides màxim el 2026. És el cas del Banc de la Ciència i el Coneixement i la construcció dels habitatges socials al PP10. Els projectes que ja compten amb finançament són el del Fòrum de la Colònia (amb 3 milions d’euros), la renaturalització del riu Francolí (també amb més de 3 milions), el carril bici de la Via Augusta, millores tècniques al Teatre Tarragona i adquisició de llibres per a la biblioteca Pepita Ferrer, entre d’altres.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here