13.7 C
Província de Tarragona
Divendres, abril 19, 2024

El centre de treball d’Aurora fa 25 anys

Taller de manipulats de l’associació Aurora, al barri de Sant Salvador, l’any 2005. Foto: cedida.

El 1997 obria al barri de Sant Salvador el Centre Especial de Treball de l’associació Aurora amb un taller de manipulats. Al cap de 25 anys, el centre s’ha especialitzat en la recuperació d’espais naturals, especialment al tram baix del riu Francolí i al litoral de Tarragona. També realitza accions educatives i de voluntariat, algunes molt populars com la Plantada Popular al mateix Francolí.

l’entitat s’especialitza en recuperar espais naturals

L’Associació Aurora està de celebració perquè fa 35 anys de la seva fundació i 25 del centre de treball. És una entitat sense ànim de lucre creada el 1987 per la iniciativa de familiars de persones afectades de malaltia mental. Els seus objectius, avui, són la millora de la qualitat de vida d’aquestes persones i la protecció, conservació i recuperació del medi ambient.

“treballar en plena natura millora la salut mental”

“Treballar en espais oberts, en plena natura, afavoreix l’estat de salut dels usuaris”, afirma Àlex Benítez, responsable de projectes i educació ambiental de l’entitat. “Quedar-se en un lloc tancat i amb una feina rutinària no aporta els mateixos beneficis que treballar en un entorn exterior i tranquil”, afegeix.

Una de les últimes intervencions al riu Francolí, amb voluntaris. Foto cedida.

Per això, Aurora s’ha centrat en aquest àmbit: la brigada la formen una vintena de treballadors i cinc tècnics. La feina es divideix en dos àmbits: la jardineria per a empreses i particulars i la recuperació d’espais naturals, sobretot fluvials. Al Francolí, conserven el bosc de ribera, eliminen espècies invasores i el restauren amb espècies autòctones, i promouen plantades en el tram que va del pont de Sant Tecla al pont de l’autovia A7. També fan activitats d’educació ambiental per a escoles i per a la ciutadania en general.

organitzen aquest divendres un debat sobre salut i natura

En el marc de la celebració del 25è aniversari del Centre Especial de Treball, Aurora organitza la conferència i debat “Salut i natura”, aquest divendres 2 de desembre, a les 18.30h, a la sala d’actes del Caixaforum de Tarragona. Cada vegada hi ha més estudis científics que descriuen els beneficis que comporta el contacte amb la natura i els espais verds sobre la salut en general i també sobre la salut mental en particular.

En aquesta conferència s’abordaran amb detall aquests aspectes amb dos ponents: Sílvia Gili, biòloga, filòsofa i coordinadora del postgrau sobre Boscos Terapèutics de la Fundació Universitat de Girona, i Ricard Fernandez, geòleg, guia de muntanya i membre de l’Escola Catalana de l’Alta Muntanya (ECAM). L’acte és obert a tothom.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here