18.8 C
Província de Tarragona
Dijous, juny 20, 2024

La vergonya del pas soterrani de la plaça dels Carros

Les escales mecàniques de la plaça dels Carros gairebé sempre estant fora de funcionament. Imatge d’arxiu del 2018. Foto: Ricard Lahoz

Al recinte firal, el Parc Infantil de Nadal. A la plaça dels Carros, el pessebre muntat per la Brigada Municipal. Al Moll de Costa, activitats familiars, tallers, concerts i espectacles organitzats pel Port, i el Magatzem Reial. Aquest dissabte 31, hi afegim el Bany de Sant Silvestre. I dijous 5, la Cavalcada.

Aquests dies de vacances escolars, el flux de persones en aquesta zona de Tarragona s’ha incrementat notablement. I això encara fa més evident la vergonya del pas soterrani que connecta la Part Baixa amb els espais lúdics i culturals del Port. Un pas inaugurat fa 10 anys (20 de desembre de 2012) i que mai ha estat digne de la funció que assumeix.

aquests dies encara es fa més evident que les escales mecàniques no funcionen mai

Les escales mecàniques sempre estan espatllades: amb sort trobaràs que funcionen una o dues de les quatre escales; l’ascensor acostuma a estar fora de servei i no ofereix confiança; i el pas sota les vies està brut i pateix els efectes constants d’accions incíviques.

Les dificultats d’accés es multipliquen en famílies, sovint amb cotxets de nadons, que volen gaudir de les activitats nadalenques a banda i banda de la plaça dels Carros. I esdevé missió impossible per a persones en cadires de rodes o mobilitat reduïda.

ni ajuntament ni port han trobat una solució al problema

Com és possible que, una dècada després, no s’hagi trobat una solució efectiva a aquest problema? Com és possible que Ajuntament i Autoritat Portuària no hi hagin posat més esforços? El consistori en té la competència, però resulta sorprenent que el Port (amb una capacitat econòmica evident) no hagi mogut fitxa (fins ara) per afavorir l’accés de la ciutadania a la seva ‘Rambla de la Cultura’.

Si repassem l’hemeroteca, és fàcil constatar que els diferents governs municipals han anunciat reparacions de les escales mecàniques i nous sistemes per controlar-ne el funcionament i vigilar el pas soterrani de possibles accions vandàliques. Però la ineficàcia de l’Ajuntament durant tants anys -des del govern de PSC i PP fins l’actual- provoca vergonya aliena.

el pas és el símbol de la incompetència de les dues administracions

Aquests dies especialment, amb milers d’usuaris, el pas soterrani de la plaça dels Carros és el símbol de la incompetència de les dues administracions que gestionen els espais a banda i banda de les vies del tren. Es poden posar les piles i solucionar el problema? Tan difícil és?

La resposta municipal

El conseller de Territori i Mobilitat, Xavi Puig, respon aquest article afirmant que el problema “neix amb les afectacions produïdes amb els aiguats forts del dia de Santa Tecla perquè aquestes escales són principalment d’interior i no d’exterior”. Puig afirma que l’Ajuntament està a punt per “adjudicar la reparació i adaptació a exterior” amb un cost de 30 mil euros al gener, i que estan treballant en una solució a llarg termini.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

1 COMMENT

  1. La incompetencia dels politis es evident .Aixo un ajuntament com cal no ho tenia que haguer permes.
    Pero el poble te lo que vota , per tant ara toca aguantar i no quexarse tant

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here