13.8 C
Província de Tarragona
Dimecres, febrer 21, 2024

Savinosa: ara sí, de debò?

Entrevista a Noemí Llauradó al palau de la Diputació de Tarragona. Foto: Ràdio Ciutat.

Consens entre institucions i consens intern entre tots els partits polítics a la Diputació de Tarragona. Aquest alt grau de consens fa pensar que el nou projecte per a la Savinosa serà, aquesta vegada sí, el definitiu? La història de decepcions en aquest espai públic en desús és tan llarga que la immensa majoria de tarragonins s’ho miren amb un altre alt grau, en aquest cas d’escepticisme.

llauradó: “el nou projecte és un canvi de paradigma respecte els anteriors”

Que la Diputació hagi parlat públicament del 2030 com a data d’inici per veure la concreció pràctica del projecte de gran centre cultural i educatiu no ajuda, precisament, a esborrar els signes d’incredulitat. Li comento a la presidenta de l’ens, Noemí Llauradó, en una entrevista aquest dimarts a Ràdio Ciutat de Tarragona, i ella reconeix que volen parlar amb “rigor” i no fer volar coloms amb les dates: “És un projecte ambiciós, amb molts tràmits administratius que comporten terminis i volem ser realistes”.

la presidenta de la diputació remarca el consens i la vocació pública

A diferència de propostes del passat que no s’han fet mai realitat, “ara no volem modificar el planejament urbanístic de la ciutat i per això plantegem un equipament públic de caire cultural i educatiu”. Això redueix la complexitat de la proposta i aquest 2023 serà ja el moment de “concretar-ne els usos” a través d’un pla especial. Segons Llauradó, conservar “la titularitat pública i l’ús públic de la Savinosa suposa un canvi de paradigma amb el que fins ara s’hi havia projectat”.

Foto: Rafael López-Monné.

A la finca costanera de la Diputació traslladaran l’Escola d’Art i Disseny, el Conservatori i Escola de Música, i els serveis administratius de cultura i educació de l’ens. Però també es preveu construir “un auditori amb més de 700 butaques, amb espai suficient per encabir-hi una orquestra simfònica”, una sala de fins a 400 localitats per a muntatges de mitjà i petit format, un espai exterior per a concerts i altres activitats, laboratori per a residències artístiques… En fi, un pol d’atracció cultural i educativa únic al país.

“volem atraure talent i ser referents internacionals”

Els arguments de Noemí Llauradó traspuen ambició: “Volem ser referents des de la Catalunya sud, amb vocació internacional per atreure talent de tot el món”. També des del punt de vista del finançament, encara no concretat: “Podem fer-hi front, tenim els números de la Diputació molt sanejats, endeutament zero i fortalesa econòmica, però buscarem recursos d’altres administracions”.

De fet, la primera actuació, el camí de ronda, de 750 metres de longitud i màxim 5 metres d’amplada, serà un exemple de col·laboració entre institucions. El projecte el pagarà la Diputació, l’executarà la direcció general de Costes de l’Estat i la seguretat i el manteniment posterior anirà a càrrec de l’Ajuntament. Aquest vial, per fer a peu o en bici, estarà a punt d’aquí un any i “plenament integrat al paisatge amb pocs elements artificials”, indica. “En cap cas plantegem un passeig marítim”, subratlla la presidenta.

En l’entrevista, Noemí Llauradó respon les crítiques expressades per les entitats ecologistes i altres col·lectius contraris al projecte.

Aquí podeu recuperar l’entrevista íntegra:

Entrevista amb Noemí Llauradó, presidenta de la Diputació de Tarragona

 

 

 

 

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here