24.3 C
Província de Tarragona
Dimarts, maig 21, 2024

La sacsejada Martorell

Maria Mercè Martorell amb el líder del PP estatal, Alberto Núñez Feijóo, i els altres candidats de les capitals catalanes. Foto: PP.

La reaparició de Maria Mercè Martorell a la vida política tarragonina com a cap de llista del PP de cara a les eleccions del 28 de maig representa una sacsejada. Caldrà veure quins efectes pot arribar a tenir aquesta candidatura en l’àmbit polític del centre dreta constitucionalista, però d’entrada remou el panorama i projecta la intenció dels populars de tornar a ser una força decisiva a l’ajuntament de Tarragona.

la nova cap de llista del pp remou el panorama pre-electoral

Amb aquest moviment, el partit de Núñez Feijóo aspira a recuperar el suport electoral perdut els últims anys i formar part del govern municipal. Els populars van governar vuit anys amb la CiU de Joan Miquel Nadal (1999-2007) i amb el PSC de Ballesteros (2015-2019), i ara poden ser una peça clau per falcar un pacte postelectoral amb Rubén Viñuales (si els números sumen).

“Avalada per la direcció de Madrid i Barcelona”, Maria Mercè Martorell defuig la possible crisi interna que ha provocat la seva designació, quinze anys després de trencar el carnet del partit, quan ella i el PP formaven part de l’equip de govern. “Torno a casa meva i, per tant, em tornaré a afiliar”, deia aquest dijous en una entrevista a Ràdio Ciutat de Tarragona.

martorell designa la consellera elisa vedrina com a cap de campanya

L’extinent d’alcalde parla de “projecte il·lusionant que vol sumar” i apel·la al conjunt de la formació a “remar tots en la mateixa direcció”. Nega discrepàncies amb el líder del PP català, Alejandro Fernández, i evita pronunciar-se sobre el futur de José Luis Martin, el candidat del 2019 i actual portaveu municipal. Però -significativament- ha designat l’altra regidora al consistori, Elisa Vedrina, com la seva cap de campanya.

Allunyada de la política institucional, però no de la vida associativa de Tarragona, Maria Mercè Martorell es presenta a les eleccions perquè veu “una ciutat trista i fosca, que no aprofita els seus actius”. I d’entrada prioritza tres qüestions: la seguretat, la neteja i el manteniment de l’espai públic.

la candidata prioritza seguretat, neteja, espai públic i patrimoni

També lamenta les poques intervencions dels últims anys en els monuments. Qui va ser consellera quan es va proclamar la ciutat l’any 2000 com a Patrimoni de la Humanitat creu que Tarragona no ha aprofitat prou bé aquesta distinció per crear “un sentiment de pertinença”.

El seu objectiu és que el PP esdevingui “la casa de tots els constitucionalistes” i arribar a ser la primera alcaldessa de Tarragona per “governar per a tothom, no només per als que ens voten”.

Aquí podeu recuperar l’entrevista íntegra:

Entrevista a Maria Mercè Martorell, alcaldable del PP Tarragona

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here