26.2 C
Província de Tarragona
Dijous, maig 30, 2024

Teresa Batet, la primera consellera de l’ajuntament de Tarragona

 

Teresa Batet i Pons, en el decurs de l’entrevista amb el FET a TARRAGONA. Foto: David Oliete.

Aquest 2023 se celebraran les dotzenes eleccions municipals de l’etapa democràtica. Al plenari actual de l’Ajuntament de Tarragona hi ha 13 dones d’un total de 27 regidors. Al primer ple elegit per les urnes després del franquisme, el 1979, només n’hi havia una: Teresa Batet i Pons, que va formar part del primer “govern de progrés” de la ciutat. Amb ella parlem de política, d’igualtat, de cultura, de Tarragona i Reus, i de la vida en general.

va participar al consistori el primer mandat (1979-1983)

El punt de trobada és la platja de l’Arrabassada, al costat de la finca de la Savinosa. “El mar és l’espectacle més bonic del món, cada dia és diferent: a vegades amb ones de metre i mig i a vegades pla com un mirall. M’agrada tot l’any, també a l’hivern”, diu aquesta dona filla de Reus i veïna de Tarragona des de fa més de sis dècades.

és a punt de fer 91 anys i cada dia s’apropa al mar

A punt de cumplir 91 anys, manté una vitalitat enorme: ho revela el permís de conduir, que continua renovant cada dos anys. Teresa Batet i Pons (Reus, 12 de febrer de 1932) porta “molt bé” el darrer tram de la vida: “Cada edat té la seva riquesa i no m’importa fer-me gran. Tampoc em preocupen les arrugues. Cadascuna té la seva història”, deixa anar amb un somriure murri mentre passegem al costat del mar.

Cada dia, des de fa anys, veu tancada la finca de la Savinosa.

Em sap molt greu dir-ho, però Tarragona no sap apreciar les belleses que té. Si la Savinosa fos a Reus, això seria molt diferent i ja s’hi hauria trobat una solució. Saben mimar molt més les seves coses i aquí, en canvi, tenim molts edificis oblidats.

Quines raons marquen aquestes diferències?

El caràcter diferent de les dues ciutats diria que ve determinat per l’activitat comercial històrica de Reus. El meu pare era comercial i no parava amunt i avall, una persona molt emprenedora i inquieta, com tantes d’altres. A Tarragona ens falta empenta i autoestima.

(…)

Aquest és un petit fragment de l’entrevista a Teresa Batet que publiquem íntegrament al número 57 del FET a TARRAGONA.

La revista està exhaurida als punts de venda habituals, però la pots aconseguir si te’n fas avui subscriptor/a i et sumes a la nostra comunitat d’amics lectors que la formen més de 700 persones.

EM VULL SUBSCRIURE AL ‘FET’

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here