18.8 C
Província de Tarragona
Divendres, juny 21, 2024

Un pas endavant a la Chartreuse

L’edifici de la Chartreuse, seu de l’EOI des del 2013.

Ara fa 10 anys, coincidint amb la publicació del primer número de la revista FET a TARRAGONA, l’edifici de la Chartreuse s’estrenava com a seu de l’Escola Oficial d’Idiomes. L’octubre de 2013 culminava un llarg procés per tal que l’equipament educatiu tingués unes instal·lacions dignes per a una comunitat formada per 3.000 persones, entre alumnes i professors.

el jardí de l’antiga fàbrica acollirà activitats culturals

Ara, una dècada després, el jardí de l’antiga fàbrica de licors a la plaça dels Infants és a un punt de fer un pas endavant per obrir-se a la resta de la ciutat. Aquest mes de març, la Chartreuse començarà a acollir les primeres activitats culturals. S’estrenarà amb el cicle ‘En dansa’ que programa l’àrea de Cultura de l’Ajuntament en espais singulars.

s’hi programaran tres espectacles de dansa

El cicle el formen tres espectacles de dansa contemporània en tres dissabtes a les 12 del migdia: 11 de març, 1 d’abril i 6 de maig. La Latente Cia., Nikhita Winkler i Mercè Verge i Nita Astrid, entre d’altres ballarines i coreògrafes, portaran les seves propostes al jardí de la Chartreuse, seguint amb la línia oberta l’estiu passat a Tabacalera de programar en indrets no habituals.

L’accés a aquests espectacles és gratuït amb aforament limitat. Cal fer reserva prèvia de les invitacions a entrades.tarragona.cat

Però a més del cicle de dansa que ens farà redescobrir la Chartreuse aquesta primavera, un altre acte cultural de to ben diferent tindrà com a escenari l’antiga fàbrica de licors. Es tracta del pregó de la Setmana Santa, acte que organitza l’Agrupació d’associacions de Setmana Santa amb l’Ajuntament. L’acte tindrà lloc diumenge 26 de març a les 12 del migdia al jardí de la Chartreuse.

acollirà el pregó de la setmana santa, del filòleg pere navarro

El president de l’Agrupació, Francesc Seritjol, explica les raons per triar aquest indret de la Part Baixa: “És us espai molt simbòlic de Tarragona que no s’utilitza gaire; sortim de la zona tradicional de la Part Alta; forma part de la nostra idea de buscar indrets originals per als nostres actes, i està relacionat amb el pregoner d’enguany perquè la Chartreuse acull l’Escola Oficial d’Idiomes”.

El pregoner és el filòleg i professor universitari Pere Navarro, fa anys vinculat a Dames i Vells. “L’hem triat perquè és una persona relacionada a entitats de la ciutat i pot aportar una visió molt particular de la Setmana Santa”.

“l’obertura de la chartreuse a la cultura és una magnífica notícia”

La confluència del pregó de la Setmana Santa i el cicle de dansa és una magnífica notícia per la Tarragona cultural que busca sortir de la zona de confort i explorar nous espais. És el moment de treure profit a la Chartreuse, més enllà de les aules de l’EOI i les oficines del departament d’Economia de la Generalitat. El jardí i l’edifici de la Part Baixa poden ajudar a dinamitzar aquesta part de la ciutat.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here