16.4 C
Província de Tarragona
Dimecres, abril 24, 2024

Quan tindrem una alcaldessa a Tarragona?

Imatge d’arxiu de l’Ajuntament de Tarragona. Foto: Ricard Lahoz.

Aquests últims dies he tingut l’oportunitat d’entrevistar a Ràdio Ciutat de Tarragona Maria Roig i Montse Adan, dues dones amb trajectòries professionals sòlides que han decidit fer el salt a la política de cara a les eleccions municipals del 28 de maig. Roig s’incorpora com a independent a la llista d’Esquerra Republicana i Adan se suma com a independent a la llista del Partit dels Socialistes.

Maria Roig i Montse Adan són ja, oficialment, les números 2 de les candidatures encapçalades per Pau Ricomà i Rubén Viñuales, respectivament, les opcions que tenen més possibilitats de guanyar els comicis. Totes dues, per tant, formaran part del Saló de Plens del proper mandat i podran aportar els seus coneixements i experiència a la política municipal. Al govern o a l’oposició.

Maria Roig, número 2 de la llista d’ERC. Foto: Ràdio Ciutat de Tarragona.

ERC i PSC han buscat aquests perfils de dones professionals i no afiliades per donar suport als seus respectius líders i plantejar noves idees i noves mirades a la política. Segur que la Maria i la Montse aportaran coses positives i consistència a les dues candidatures i cal aplaudir el pas que fan perquè, probablement, deixen la seva zona de confort per implicar-se en la gestió de la cosa pública i en un terreny desconegut per a elles, fins ara.

Montse Adan, número 2 de la candidatura del PSC. Foto: Ràdio Ciutat de Tarragona.

Dit això, 44 anys després de les primeres eleccions municipals de l’etapa democràtica i coincidint amb la commemoració del 8 de març, avui cal fer-se aquesta pregunta: quan tindrem una alcaldessa a Tarragona?

És evident que els darrers anys diverses dones han liderat llistes electorals a l’Ajuntament, però també resultava clar en cada convocatòria que no tenien opcions reals d’assumir l’alcaldia.

“seria desitjable no trigar massa anys en tenir una dona liderant l’ajuntament”

De cara a les properes eleccions, comptem amb diverses candidates: Eva Miguel és la primera de la llista de la CUP; Maria Mercè Martorell es posa al capdavant del PP i Lorena de la Fuente se situa com a número 1 de Ciutadans. Sobre el paper, i a l’espera de veure l’opinió de la ciutadania a les urnes, sembla improbable que puguin liderar el consistori a partir del juny.

A diferència de Reus -on segur que tindran una dona alcaldessa per primera vegada-, a Tarragona haurem d’esperar. Però seria desitjable no trigar massa anys. Una dona a l’alcaldia de la capital del sud de Catalunya seria un revulsiu, segur, i un signe de plena normalitat.

Aquí podeu escoltar les primeres entrevistes radiofòniques a les dues ‘número 2’:

Entrevista a Maria Roig (ERC): 7 de març de 2023

Entrevista a Maria Roig, número 2 a la llista d’Esquerra Tarragona

Entrevista a Montse Adan (PSC): 20 de febrer de 2023

Entrevista a Monste Adan, número 2 de la llista del PSC Tarragona

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here