19.7 C
Província de Tarragona
Dimecres, juny 12, 2024

50 anys entre flors a la plaça Verdaguer

El quiosc ha esdevingut durant dècades un lloc de trobada dels tarragonins i tarragonines. Foto: Família Romeu.

Entre el carrer de Sant Agustí i la plaça Verdaguer, en ple centre de la ciutat, es troba l’emblemàtic quiosc de la Floristeria Romeu. Aquesta singular parada de plantes i flors arriba al mig segle de vida. La seva florista, Tecla Amigó, va aixecar la persiana ara fa 50 anys, el 8 de març de 1973. Es tracta d’un dels quatre punts de venda que actualment manté la floristeria.

el quiosc de la floristeria romeu va obrir el març de 1973

“Vaig començar des de ben jove a vendre flors i és una experiència molt maca i bonica”, expressa al FET a TARRAGONA. Amigó en destaca la relació mantinguda amb la clientela: “T’emportes moltes amistats de veïns, de botiguers dels comerços del voltant i de nombroses famílies”. Una floristeria per on “hi ha passat tothom, fins i tot, polítics i bisbes”, afegeix amb un somriure.

La parada de flors abans de la remodelació de la plaça Verdaguer. Foto: Família Romeu.

El quiosc ha estat testimoni dels canvis que s’han produït a la zona al llarg d’aquestes cinc dècades. “Vaig obrir quan jo tenia 23 anys i encara els cotxes podien aparcar a la plaça”, recorda la florista. Amb la posterior remodelació, els carrers adjacents i la plaça es van convertir en una zona de vianants de la qual ara la floristeria gaudeix des del seu petit racó de la plaça.

la parada ha estat testimoni dels canvis a l’entorn de la plaça

Són molts els moments que guarda la Tecla en aquest mig segle del quiosc. “Recordo perfectament quan les nenes venien a comprar flors per al dia de la mare”, afirma. El negoci de la plaça Verdaguer sempre ha estat un punt de trobada de molts tarragonins i tarragonines: “Entre els veïns, els comerços i els clients, hem estat com una família”.

aquest dissabte 11 de març celebren l’aniversari amb clients i amics

A banda d’aquesta parada peculiar, la floristeria compta amb un altre quiosc a la Rambla Nova i dues botigues més a la ciutat. Amigó és optimista i assegura que el sector té futur. Amb tot plegat, la floristeria celebrarà els 50 anys de l’icònic quiosc amb un aperitiu i una copa de cava per als clients i amics aquest dissabte 11 de març a les 19,30h. Brindaran per mig segle entre flors.

La florista Tecla Amigó al quiosc actual, que celebra 50 anys. Foto: cedida.
Gio Gonzales
Gio Gonzales
Estudiant de Periodisme URV
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here