15.3 C
Província de Tarragona
Dimarts, abril 16, 2024

La polèmica del no traspàs de la N-240 fins a Sant Salvador

La N-240 al seu pas pel barri de Sant Salvador. Foto: cedida.

L’acord de traspàs de carreteres entre l’Estat i l’Ajuntament de Tarragona satisfà les dues parts, però en aquest context de precampanya electoral, el candidat socialista Rubén Viñuales acusa el govern municipal de renunciar a la N-240 fins a Sant Salvador. Viñuales ho deia dilluns en una entrevista a Ràdio Ciutat de Tarragona: “Llàstima que Ricomà no ha volgut aquesta cessió perquè hem perdut la gran ocasió per connectar el centre amb Sant Salvador”.

VIÑUALES ACUSA ERC DE NO VOLER ASSUMIR la carretera estatal

El conseller de Territori i Mobilitat, Xavi Puig (ERC), li responia dos dies després a través de la mateixa Ràdio Ciutat de Tarragona: “És fals, menteix. El govern de Tarragona va demanar el traspàs al govern central, però internament els equips tècnics de l’Ajuntament ens van advertir que en aquest tram de carretera N-240 no es donen les condicions perquè pugui considerar-se urbana”.

puig respon que el candidat del psc “menteix”

Segons Puig, el context de la via presenta moltes dificultats: hi ha molts quilòmetres de sòl no urbanitzable a les dues bandes i un accés directe a una autopista (AP-7). Això fa “inviable a curt termini” assumir aquesta carretera, però “formarà part necessàriament d’una pròxima negociació” amb l’Estat. L’objectiu final és que en el futur s’hi pugui anar en bici o a peu per una vorera segura entre l’avinguda Andorra i Sant Salvador.

el govern municipal diu la n-240 s’haurà de negociar més endavant

El desenvolupament del Pla Parcial 1 i el de l’entorn de Pou Boronat ajudaran a fer més urbana la N-240 i dignificarà aquesta entrada a Tarragona. El conseller de Territori aprofita aquest tema per carregar contra l’anterior govern del PSC i treure pit de l’última negociació amb el govern espanyol. Puig diu que en un últim esforç negociador, l’Ajuntament de Tarragona ha aconseguit 13 milions d’euros de l’Estat, el doble del que s’havia previst inicialment al conveni del traspàs de carreteres.

Aquí podeu recuperar l’entrevista íntegra, on Xavi Puig detalla les accions que es duran a terme a la T-11, entre La Floresta i la rotonda del pont de Santa Tecla, i a la vella carretera del Tanatori:

Entrevista al conseller de territori i sostenibilitat, Xavi Puig

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here