21.6 C
Província de Tarragona
Diumenge, juny 9, 2024

La imatge d’un festival durant 25 anys

Cartell de Tarraco Viva del 2003.

Vint-i-quatre edicions, vint-i-quatre cartells. A falta del número vint-i-cinc, en tots dos casos. Un petit repàs per la imatge gràfica de Tarraco Viva ens permet fer-nos una idea de l’evolució que ha tingut el festival al llarg de dues dècades i mitja —recordem-ho: sense cap edició perduda tot i la pandèmia—, i per això en reproduïm la majoria en aquestes pàgines. De mides, colors i estils ben variats, però respectant la filosofia nuclear de tot plegat: Tarraco Viva és un esdeveniment viu.

els cartells de tarraco viva al llarg del temps

Per analitzar-ho anem a buscar els cartells originals del festival, la majoria dels quals es troben al segon pis de la Casa Sefus. Arxivats a consciència, per any i edició. Aprofitem el viatge i en parlem amb el mateix director de Tarraco Viva, Magí Seritjol, que ho té tot al cap.

Per dissenyar-los, l’equip té clar que els cartells han d’anar “en consonància amb el tipus de festival de divulgació com el nostre; per això no fem un romà entrant en una botiga d’esports moderna, i mira que seria fàcil, però el festival no és això”, argumenta ell, enmig de la conversa.

Damunt la taula, originals repetits i enrotllats dels cartells, que amb el temps —els més antics— han adquirit la importància de document històric. Sense patir, perquè també es desen a la Biblioteca Hemeroteca Municipal.

(…)

Així arrenca el reportatge que publiquem íntegrament al número 58 del FET a TARRAGONA amb una bona representació dels cartells de Tarraco Viva des del seu inici.

La revista la pots trobar a Llibreria Adserà i Llibreria La Capona.

I si et vols fer subscriptor/a del FET, rebràs totes les revistes a casa i podràs gaudir d’activitats culturals exclusives i invitacions a per a espectacles de música i teatre.

EL PERIODISME DE PROXIMITAT I QUALITAT NECESSITA EL TEU SUPORT

EM VULL SUBSCRIURE AL ‘FET’ 

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here