26.8 C
Província de Tarragona
Divendres, juliol 5, 2024

Passegem per Tàrraco amb la nena d’ivori

Els 3 autors del llibre. D’esquerra a dreta: Rat Cebrián, Armand i Toni Solé. Foto: cedida.

“Són 10 contes que s’han cuït a foc lent, amb trobades virtuals diàries a primera hora del matí i alguns caps de setmana”. Ho diu Rat Cebrián en relació al llibre de contes il·lustrats ‘La nena d’ivori’, que s’ha presentat fa pocs dies i que es perfila com una de les novetats més interessants d’aquesta primavera literària a Tarragona.

es publica un llibre amb 10 contes il·lustrats

La Rat -mestra, escriptora i actriu, entre d’altres facetes- i el Toni Solé Bru -educador social- són els autors de les 10 històries que protagonitza la Vita, una nena que viu a la Tarraco del segle IV i que ens convida a fer un passeig per la ciutat amb un munt d’aventures. Completa el trident l’il·lustrador Armand, que aporta més valor afegit a la publicació.

Coberta del llibre ‘La nena d’ivori’.

‘La nena d’ivori’ l’edita Insitu, vinculada a la impremta tarragonina Gràfiques Gibert, i presenta “un relat rigorós d’un moment apassionant de la història de la ciutat”, en paraules d’Andreu Muñoz, director dels museus diocesans. “És un treball formidable a partir d’una de les peces més emblemàtiques –la nina d’ivori– del nostre patrimoni romà”, remarca.

la vita és la protagonista d’un llibre per gaudir i aprendre

La Vita ens acompanya a descobrir els espais més emblemàtics de la ciutat i que encara perduren d’aquell moment o que ens ajuden a situar-la: la maqueta de Tàrraco, la muralla, el fòrum de la colònia, el fòrum provincial, l’aqüeducte de les ferreres, la necròpolis, el port, el teatre i el circ romà. La protagonista convida les famílies lectores a visitar aquests espais i reviure’ls amb ella.

La Rat i el Toni s’han assessorat amb els millors experts en la matèria per oferir un producte d’alta qualitat perquè els infants i els adults puguin gaudir i aprendre. Els dos escriptors han trobat un “alt nivell de compenetració” en gairebé tres anys de feina i després han buscat la complicitat de l’Armand que, amb les seves il·lustracions, donen encara més vida a aquest passeig per Tàrraco. No us el perdeu!

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here