20.8 C
Província de Tarragona
Dijous, juliol 18, 2024

Un Sant Jordi de revifalla a les llibreries

Dolors Bosch, Elisabeth Sánchez i Andreu Piñol, els fundadors de la llibreria ‘El Soterrani’ al carrer August, 50.

Sant Jordi ja és aquí i les llibreries de la ciutat ultimen els preparatius per a la celebració. La il·lusió es revifa i els negocis locals s’esforcen per oferir una àmplia varietat de llibres i activitats per commemorar la festa. Un Sant Jordi que viuran per primera vegada la llibreria El Soterrani, inaugurada dissabte passat, i els nous propietaris de La Capona, renovada fa uns mesos. S’afegiran a la dilatada trajectòria de la llibreria Adserà.

obre el soterrani i s’afegeix a adserà i la capona

L’obertura d’una nova llibreria sempre és una bona notícia. Des del dissabte, Tarragona ja compta amb El Soterrani, ubicat al carrer August número 50. Andreu Piñol, Elisabeth Sánchez i Dolors Bosch són els impulsors de la cooperativa creada per portar el negoci. “Fa anys que ens dediquem al món del llibre i amb el tancament de La Capona ens vam plantejar aventurar-nos i fer el nostre projecte de manera independent”, explica Piñol. Un projecte que s’ha desenvolupat en poc temps i alhora amb moltes ganes. “Ha sigut un esprint de dos mesos i mig. Arribem cansats, però il·lusionats”, afegeix.

els nous impulsors de la capona s’estrenen aquest sant jordi

El Soterrani no només serà un punt de venda generalista de llibres, amb una aposta per l’assaig, sinó que també s’hi celebraran activitats culturals, tal com detallen Sánchez i Bosch, les altres dues sòcies. “Tarragona és una ciutat prou gran i era impossible que es quedés amb una llibreria quan es preveia la jubilació de La Capona. Hi ha espai perquè tingui més llocs on apropar-se, comprar llibres i acollir activitats diverses”, remarca Sánchez. Així mateix, Bosch sosté que “la gent té ganes de llegir i anar a llibreries”, la qual cosa preveu un bon futur per al sector.

La Capona va estrenar una nova etapa la passada tardor. Foto: cedida.

No hi ha dubte que el naixement d’El Soterrani és una “reactivació de la cultura”, com descriu Raquel Agüera, llibretera de La Capona. L’establiment del carrer Gasòmetre també celebrarà el seu primer Sant Jordi des de la seva renovació comandada per la Cooperativa Combinats. Amb el propòsit de potenciar llibres infantils i juvenils així com obres relacionades amb el feminisme, la sexualitat o el gènere, La Capona pren la preparació per a la diada com un repte “tot i la incertesa de ser el primer any i d’un futur una mica desdibuixat”, segons Agüera.

Sense perdre la il·lusió per aquest diumenge, La Capona pren aquest nou rumb destacant el conjunt d’activitats que duen a terme com són presentacions, contacontes, signatures o lectures dramatitzades, a més d’apostar per la cultura participativa i local comptant amb autors tarragonins.

gertri adserà: “sempre és positiu l’obertura d’una llibreria”

Bones expectatives que també comparteixen des de la llibreria Adserà. L’establiment de la Rambla Nova serà present un any més a la festa del llibre i de la rosa. Confien que aquest Sant Jordi faci bon temps i assoleixin moltes vendes després d’una feina de preparació iniciada al mes de gener i que s’allargarà fins al juliol. “La feina de veritat no és durant la diada, sinó abans i després”, comenta Gertri Adserà, responsable del negoci. “Després de Reis, ens hi posem amb la selecció de llibres recomanats, veure quins han estat els més venuts, les novetats i començar a desplegar personal i espai per organitzar-nos”, detalla. Adserà valora positivament el naixement d’una nova llibreria. “N’hi ha d’haver en cada barri per potenciar la cultura i recuperar la tradició de comprar a les llibreries”, remarca.

La Llibreria Adserà porta més de 50 anys a la Rambla Nova de Tarragona. Foto: cedida.

L’àmplia experiència de l’Adserà, la renovació de La Capona o l’estrena d’El Soterrani deixen un panorama molt positiu per al sector, per a la ciutat i per a la cultura. No hi ha cap mena de dubte que Tarragona ha de seguir gaudint de les llibreries i aquest diumenge serà una ocasió per demostrar-ho.

Gio Gonzales
Gio Gonzales
Estudiant de Periodisme URV
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here