26.2 C
Província de Tarragona
Dimecres, juny 19, 2024

Un projecte editorial personal, més enllà de Sant Jordi

Les tres novetats recents de l’editorial tarragonina ‘Piscina un petit oceà’.

Ni operacions de màrqueting, ni campanyes de publicitat, ni xarxa comercial. Sense la parafernalia que poden exhibir els grans grups editorials, a Tarragona s’ha consolidat “un projecte molt personal” amb dotze anys de trajectòria. Després d’un Sant Jordi pletòric en tots els sentits, paga la pena posar en valor la tasca de l’editorial ‘Piscina un petit oceà’ amb Joan Rioné controlant “tots els processos de creació d’un llibre”.

‘piscina un petit oceà’ obté el premi serra d’or infantil

El projecte sobreviu “gràcies a la complicitat de llibreteres, mestres i bibliotecàries” que els coneixen i els esperen quan estan a punt de treure un llibre. Aquests col·lectius de proximitat són els que “fan d’altaveu” i són prescriptors d’unes publicacions que presenten una qualitat excepcional en textos, il·lustracions, disseny i impressió.

Tot i ser una mini-editorial, ‘Piscina un petit oceà’ ha aconseguit amb el llibre ‘Naïm’ un guardó de prestigi: el Premi Serra d’Or Infantil 2023. “Això ens dona molta confiança -admet Rioné- perquè demostra que hi ha persones expertes que consideren que fem coses interessants, tot i que som en allò que alguns consideren la perifèria cultural del país”.

joan rioné controla tot el procés de creació de cada llibre

I és que Rioné sempre aposta per treballar sobretot amb autors del Camp de Tarragona i controlar tot el procés de creació, “des de la idea original fins a la impremta”. Per això, només publica dos o tres llibres cada any i lamenta la pressió del món editorial i la majoria de llibreries per presentar moltes novetats i oblidar el llibre de fons, una de les característiques que s’accentua per Sant Jordi.

Al marge, doncs, de les grans celebracions, ‘Piscina un petit oceà’ ja pensa en les properes publicacions, cuinades a foc lent i amb molt bon criteri. Però per seguir dempeus, el projecte editorial va de la mà del grup de teatre professional Genovesa Narratives Teatrals. Explicar contes, fer presentacions i muntatges teatrals i promoure activitats de lectura ajuden a mantenir viva la iniciativa de Joan Rioné.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here