22.9 C
Província de Tarragona
Dilluns, juliol 22, 2024

Tarraco Viva: llegat i futur després de 25 edicions

Una de les activitats de l’edició de Tarraco Viva de 2021. Foto: Ricard Lahoz.

Aprenent i gaudint de la Història. Ras i curt, aquest és el missatge del festival Tarraco Viva, que arriba a la 25a edició. Per celebrar-ho, la pròpia ciutat de Tàrraco n’és la protagonista. Amb el títol de ‘Poder i vida en una capital romana’, l’objectiu d’enguany és donar a conèixer i entendre com funcionaven les ciutats romanes, el seu urbanisme i els seus habitats.

el festival explica enguany com funcionaven les ciutats romanes

El festival oferirà més de 300 activitats a partir de dilluns 8 de maig i fins diumenge 21: recreacions històriques, conferències, monòlegs, debats, presentacions i un espectacle de divulgació i de producció pròpia: ‘Gent de Tàrraco’ ens aproparà com eren les persones normals i corrents que vivien a la ciutat de fa 2.000 anys.

la necròpolis, el camp de mart i el recinte firal, entre els escenaris principals

La xifra rodona de les 25 edicions servirà per commemorar els 100 anys de l’inici de les excavacions i la descoberta del suburbi i la Necròpolis paleocristiana. Aquest serà una dels escenaris centrals, però també cal remarcar que es recuperen els jardins del Camp de Mart i el Recinte Firal.

La majoria d’activitats són gratuïtes. Les entrades pels actes que siguin de pagament, amb un preu simbòlic d’entre 2 i 5€, estaran disponibles a partir d’aquest dimecres 3 de maig. Tota la programació, amb moltes altres novetats com l’activitat ‘Viatges al món antic’, la podeu consultar a la pàgina web de Tarraco Viva.

el festival es pregunta quin paper volem donar a la divulgació de la història

Però més enllà de gaudir i aprendre, aquesta edició simbòlica número 25 ha de servir per analitzar el llegat que deixa Tarraco Viva a la ciutat i per encarar el futur. I aquí hi té molt a dir Magí Seritjol, creador i director del festival, que sempre remarca els seus quatre pilars fonamentals: educació, coneixement, sostenibilitat i comunitat.

En aquesta línia de reflexió i de propostes i objectius de futur, tindré l’ocasió de conversar amb Magí Seritjol en un acte públic el dijous 11 de maig a les 19h, al Centre Cultural Antic Ajuntament. Serà una magnífica oportunitat per preguntar-nos, com a comunitat, el paper que volem donar a la divulgació del patrimoni històric.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here