20.2 C
Província de Tarragona
Dilluns, maig 20, 2024

Lluc Queralt, entre el Japó, el Liceu i Tarragona

Lluc Queralt al seu estudi de Tarragona. Foto: David Oliete.

Ha estat un mes llarg al Japó i ara passa uns dies a Tarragona. A la seva ciutat gaudeix del seu nou espai personal i professional a la part baixa. S’ha instal·lat al port esportiu, en un d’aquells locals qua havia estat discoteca, ample i amb llum exterior, ideal per treballar i pensar en nous projectes. El cap de Lluc Queralt no para i la feina el fa anar per tot el món.

l’artista prepara amb roger conesa un projecte sobre el mont fuji

Al Japó ha anar per crear un projecte sobre les 36 vistes del mont Fuji, a partir de la famosa obra de l’artista Hokusai realitzada entre 1831 i 1833, aviat farà dos-cents anys. Queralt, equipat amb un rodet de 36 fotos, ha estat acompanyat d’un altre tarragoní, l’artista Roger Conesa, qui suma el seu punt de vista al voltant d’aquest simbol del Japó.

L’artista, amb diverses peces d’escultura. Foto: David Oliete.

L’objectiu de tots dos és muntar una instal·lació interdisciplinar que reinterpreti les 36 visions del mont Fuji, tot un referent de la cultura i la religió al país nipó. Queralt es mostra especialment engrescat amb el projecte, després d’haver participat en una mostra col·lectiva de fotografia a Tòquio.

queralt ha participat en una instal·lació multidisciplinar al liceu

L’artista tarragoní rep encàrrecs de tot arreu. Fins fa poques setmanes ha estat present al Gran Teatre del Liceu amb una altra instal·lació interdisciplinària que funcionava com una estructura elevada que conforma una partitura encriptada. Queralt ha participat al costat de la compositora Raquel García Tomás i la poeta Maria Sánchez.

Entre tots tres han creat una peça que s’enriqueix a partir de la mirada poètica, sonora i plàstica. L’obra de tres metres d’altura ha estat durant tres setmanes exposada al Saló dels Miralls del Liceu. Però després d’aquesta instal·lació, Lluc Queralt ja té altres projectes en marxa que el fan viatjar a Irlanda i Mallorca, entre d’altres destinacions.

Foto: David Oliete.
Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here