23.5 C
Província de Tarragona
Dissabte, juliol 13, 2024

Ben enfocats

Bona part dels socis fundadors del col·lectiu Photo Km 0 retratats a les escales del carrer d’en Mediona, a tocar del carrer del Vidre, on va néixer la iniciativa. D’esquerra a dreta: Albert Villena, Nani Nolla, David Oliete, Pep Escoda, Rubén Perdomo (al centre), Ram Giner, Cristina Serra i Alba Rodríguez. Fotografia: Marc Colilla Hurtado.

Nascut com un col·lectiu de fotògrafs, transformat recentment en associació, Photo Km 0 busca, entre molts altres objectius, promoure la fotografia al nostre territori, crear sinergies, mostrar el talent local i oferir oportunitats a altres professionals del sector. Parlem de l’entitat amb set dels seus onze membres, però també hi debatem sobre el valor de la fotografia o la seva visió del futur.

EL COL·LECTIU PHOTO KM0 PROMOU EL TALENT DEL CAMP DE TARRAGONA

El 8 d’agost de 2019 el col·lectiu Photo Km 0 va iniciar la seva activitat des del carrer del Vidre número 6 de Tarragona, on en aquell moment es trobava l’Estudi Perdomo. “La culpa és del Rubén (Perdomo), que té moltes idees; ell aglutinava diverses persones que anàvem al seu laboratori”, arrenca Ram Giner. “Jo vaig posar en marxa el laboratori per a mi, però altres fotògrafs em van començar a demanar si els podia imprimir les seves fotos, i em vaig llençar a oferir el servei”, explica Perdomo.

“La idea inicial va ser penjar, cada mes, una fotografia de gran format a la finestra de l’estudi”, detalla el Rubén, “i, pensant-hi, ho vaig voler acompanyar amb projeccions sobre l’obra de cada fotògraf participant.” Aquelles primeres accions es titulaven “Photo Km 0” i el nom de l’artista en qüestió: Ramon Cornadó va ser el primer, seguit de Lluc Queralt, Pep Escoda, Cristina Serra, David Oliete i Gerard Boyer.

EL GRUP VA NÉIXER FA 4 ANYS I EL FORMEN ONZE FOTÒGRAFS

Paral·lelament, al mes de gener de 2020, el temporal Glòria va deixar el delta de l’Ebre en estat d’emergència, i alguns dels fotògrafs del col·lectiu s’hi van desplaçar per dur-hi a terme una acció d’un dia titulada “I ara què?”, en què van mostrar, en una platja de Deltebre, imatges d’abans i després d’aquella tempesta. Unes obres que també es van poder veure en una exposició al Museu d’Art Modern de Tarragona.

Així, de la llavor inicial es forma el col·lectiu que integren onze socis fundadors: Alba Rodríguez, Carles Llop, Cristina Serra, David Oliete, Gerard Boyer, Albert Villena, Pep Escoda, Nani Nolla, Ram Giner, Rubén Perdomo i Verònica Moragas. “Preteníem realçar la fotografia de casa nostra i difondre-la al màxim”, intervé Oliete en aquesta trobada organitzada pel FET a TARRAGONA.

(…)

El reportatge íntegre, amb imatges cedides pels onze membres de Photo Km 0, el publiquem al número 59 de la revista.

Demana el teu exemplar a Llibreria Adserà, Llibreria La Capona i Llibreria Soterrani.

O fes-te subscriptor/a del FET: ja en som 700, però en volem ser més per celebrar els 10 anys de trajectòria i per consolidar el periodisme de qualitat i proximitat.

EM VULL SUBSCRIURE AL ‘FET’

 

Laia Poblado
Laia Poblado
Comunicadora audiovisual
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here