14.3 C
Província de Tarragona
Divendres, abril 19, 2024

El Port vol assumir la plaça dels Carros

Aspecte actual de la plaça dels Carros. Foto: Ricard Lahoz.

El Port de Tarragona plantejarà al nou govern municipal assumir la competència per remodelar i fer-se càrrec del manteniment de la plaça dels Carros. L’objectiu, segons el seu president Saül Garreta, és “dignificar la principal entrada a les instal·lacions portuàries”. Això suposa anar un pas més enllà de les intencions inicials del Port que només afectaven al pas sota les vies del tren.

saül garreta vol negociar amb l’ajuntament la manera d’actuar a la plaça i al pas soterrani

Garreta vol que aquest pas soterrani -actualment amb unes escales mecàniques que sovint no funcionen- contempli rampes per a vianants i bicicletes, “sense ascensors”, que sigui un exemple d’“urbanisme feminista”, traient els racons foscos i prenent mesures perquè sigui “agradable” transitar-hi.

Ara el Port aspira a actuar sobre la plaça dels Carros (l’Arxiu del Port es troba en la cantonada amb Anselm Clavé) i primer caldria acordar amb l’Ajuntament una figura jurídica similar a la que va permetre construir la passarel·la des de la Baixada de Toro o remodelar el passeig de la platja del Miracle fins a la plataforma. En la pràctica, suposa ampliar l’espai de domini portuari dins la ciutat.

cal acordar l’ampliació de l’espai de domini portuari

“Sent l’entrada principal del Port, nosaltres som els principals interessats en tenir la plaça dels Carros en les millors condicions possibles i seria un revulsiu per a tota la Part Baixa de la ciutat”, afirma Garreta, que espera la màxima col·laboració i entesa amb el nou govern de Rubén Viñuales.

No hi ha ni projecte ni pressupost, encara, però el Port voldria actuar al pas soterrani i a la plaça dels Carros un cop remodelat l’entorn de la seu institucional. Les obres en aquest espai de 30.000 metres quadrats començaran a l’octubre i estaran enllestides l’estiu de l’any que ve. Suposa donar prioritat als vianants i als ciclistes, i reduir el pes dels cotxes.

a l’octubre començarà la remodelació de l’entorn de la seu institucional

“L’objectiu és plantar arbres i fer que sigui un espai verd ple de vida, amb un entorn agradable i atractiu que afavoreixi el passeig, les activitats lúdiques i l’atracció d’activitat econòmica al port esportiu”, apunta el president. S’eliminarà l’actual rotonda i es construirà una escalinata per afavorir la comunicació amb el Moll de Costa. El pressupost puja als 2,5 milions d’euros.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here