14.6 C
Província de Tarragona
Dilluns, abril 22, 2024

Amb la fotografia d’excusa

Trobada del grup al MotoClub. Foto: Marc Colilla.

Visitem el bar MotoClub. Dalt, al segon pis amagat, els dijous s’hi troba un nombrós grup de gent amb ganes de compartir fotografia. Res important, res oficial i sense objectius impossibles. Avui, disset persones; habitualment, entre quinze i vint. I la fotografia fa la resta: un dels assistents presenta la seva proposta, explica els perquès i la resta escolta per opinar i aplaudir després, creant un microclima propici pel debat.

descobrim el grup ‘fer, mirar i parlar de fotografia’

El grup es diu ‘Fer, mirar i parlar de fotografia’, amb un nom que resulta una declaració d’intencions prou eloqüent com per haver-lo de desgranar. Sorgit fa una dècada a través d’una xarxa social, inicialment tenia l’objectiu de reunir professionals i aficionats a la fotografia per tal de compartir un espai i parlar de la seva passió.

Dolors Ayxendri va ser-ne la precursora, tot i que a la trobada al MotoClub passa desapercebuda. A dia d’avui segueix sent essencialment això, amb més de cent seixanta participants a la pàgina, tot i que els habituals reincidents són una vintena. “Sempre fem una trobada fixa el primer dijous de cada mes, quan també aprofitem si hi ha alguna exposició presencial de fotografia per visitar-la junts”, diuen.

es troben per compartir projectes i experiències

“Estem aquí per gaudir, aprendre, compartir… cadascú al seu nivell; n’hi ha de professionals i d’amateurs que n’anem aprenent”, exposa algú, entre tasses buides de cafè i llaunes de refresc. Després de plantejar el tema central de cada projecte, el grup fa les fotos a criteri de cadascú -a saber: la natura a la ciutat, el joc de llums i ombres de la nit, una sèrie fotogràfica sobre el mar…- per, a continuació, presentar-se-les mútuament.

Amb l’estona que l’equip del FET passem amb ells en tenim prou per comprovar que no hi ha cap sèrie fotogràfica que s’assembli. I ho fan al MotoClub, un lloc idoni per ells perquè els cedeixen aquest espai apartat del segon pis i amb una gran pantalla on projectar les imatges. Les mateixes series les acaben compartint a les xarxes socials del grup per tal que les vegi tothom i fins i tot algun cop les han editat i publicat en format llibret. “És una fenyada increïble, però la fem perquè ens agrada”, diu Ayxendri.

(…)

Aquest fragment de reportatge forma part del dossier MIRADES que publiquem íntegrament al número 59 del FET a TARRAGONA.

Si vols donar suport al periodisme de proximitat i qualitat, et convidem a fer-te subscriptor/a del FET, ara que celebrem 10 anys de trajectòria.

I si fa en formes part de la nostra comunitat, comenta-li a un amic o familiar:

SUBSCRIPCIÓ AL ‘FET’

Si t’interessa sobretot l’últim número de la revista, demana el teu exemplar a les llibreries Adserà, La Capona i Soterrani.

 

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here