12.7 C
Província de Tarragona
Dilluns, abril 22, 2024

Maria Roig: el nou lideratge d’ERC a Tarragona?

Maria Roig Alsina, nova portaveu del grup municipal d’ERC. Foto: Ràdio Ciutat de Tarragona.

A partir d’ara, Maria Roig Alsina començarà a ser la cara visible d’Esquerra Republicana a Tarragona. Com a portaveu del grup municipal del principal partit de l’oposició, afronta la seva primera experiència política d’acord amb la voluntat expressada pel fins ara alcalde, Pau Ricomà.

Això significa que els republicans aposten per la gestora cultural com a nou líder i futura candidata el 2027? Ella no en vol sentir a parlar -“som un equip fort i unit, cadascú en la seva especialitat”, diu-, però resulta evident que es poden fer lectures en aquest sentit si ERC opta per una renovació de cares i lideratges després de quatre anys al govern.

la gestora cultural s’estrena a com a portaveu del principal partit de l’oposició

En una primera entrevista a Ràdio Ciutat de Tarragona, Maria Roig deixa clar que no farà un estil d’oposició “agressiva, de fiscalització permanent”, però sí de control en l’execució de les inversions previstes i acordades durant l’últim mandat. “En temes de cohesió de ciutat i sostenibilitat, ens hi trobaran”, diu en referència al govern del PSC.

Per davant té quatre anys per agafar rodatge. “Li agradaria ser candidata a l’alcaldia?”, li pregunto. I ella respon: “Buf, falten quatre anys, poden passar moltes coses, just acabo d’aterrar, però tinc clar que la persona que encapçali el partit el 2027 per recuperar l’alcaldia de Tarragona serà fruït de l’acord de tot l’equip, triarem la més preparada”.

“de cara al 2027 triarem la persona més preparada”

S’estrena de portaveu en un grup amb dos figures clau en l’últim mandat i “molt valuoses i imprescindibles” per a la nova etapa: Xavi Puig i Jordi Fortuny. “Coneixen bé l’ajuntament i han fet una gran tasca en àmbits tant importants com l’urbanisme i les finances”, admet Roig, una figura independent que té previst en el futur afiliar-se a ERC com un “procés natural”.

La creadora i programadora cultural afronta el nou repte amb ganes i il·lusió: “La política sempre m’ha interessat”. Demana que la cultura estigui al centre de les polítiques del nou govern i admet que hi ha qüestions que seran centrals com el model de ciutat que es fixi al nou POUM a partir de la feina feta els darrers mesos: “Tenim clar per on ha de créixer la ciutat i quines àrees verdes s’han de preservar”.

I deixa un últim missatge: la preocupació per la presència de l’extrema dreta al saló de plens. I un dubte sobre l’estratègia a seguir: ignorar-los o plantar-los cara?

Aquí podeu recuperar l’entrevista íntegra:

Entrevista a Maria Roig, portaveu d’ERC a Tarragona

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here