24.5 C
Província de Tarragona
Dijous, juny 20, 2024

Deu idees de l’alcalde Rubén Viñuales

 

Entrevista de Ricard Lahoz a l’alcalde Rubén Viñuales a Ràdio Ciutat de Tarragona

Deu idees expressades aquest dijous per Rubén Viñuales en la primera entrevista que li faig com a alcalde de Tarragona:

1. Recuperar, obrir i museïtzar la Font dels lleons. Aquest és l’encàrrec principal que l’alcalde fa a Cèsar Pociña, nomenat assessor en l’àmbit del patrimoni. “Necessitem una persona preocupada exclusivament del nostre patrimoni i cal avançar en les converses amb el particular que té la propietat de la font”.

2. Tornar a presentar a fons europeus Feder el projecte del Banc de la Ciència i el Coneixement a l’edifici del Banc d’Espanya. S’hi obriran noves convocatòries i la proposta de l’ajuntament de Tarragona “és bona i compta amb la implicació de la URV”, apunta Viñuales.

3. Aplegar a Tabacalera els centres de recerca universitaris, entre els quals hi ha l’ICAC (Institut Català d’Arqueologia Clàssica) i l’ICIQ (Institut Català d’Investigacio Química). Dit això, l’alcalde -en la mateixa resposta- també insinua que hi podrien anar les oficines municipals de la Rambla Nova “per estalviar-nos un lloguer important”. Però què li agradaria? Que fos “un centre d’investigació tecnològica” amb participació privada “que enllaçaria amb el nou barri tecnològic a l’actual polígon Francolí”.

4. Reprendre les converses del govern Ricomà amb els responsables de la CLH. “L’empresa vol marxar, però ens costarà diners i temps”, admet Viñuales. Posa damunt la taula la xifra de 10 milions d’euros que es poden compensar en part amb edificabilitat a l’Horta Gran i això li genera “dubtes”.

5. Tirar endavant el projecte de gran espai d’equipaments culturals a la Savinosa, que la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, va presentar fa uns mesos. Viñuales el veu bé perquè “té tota la lògica”, inclou l’obertura del camí de ronda i “és assumible des del punt de vista econòmic”.

6. Impulsar des de la Diputació -Viñuales en serà el vicepresident primer- un programa de suport a la millora dels polígons industrials perquè són “un motor econòmic molt important” de la demarcació. L’ens intercormarcal seria el paraigua per endreçar zones molt degradades a la ciutat.

7. “Em sembla interessant la proposta de Saül Garreta perquè el Port es faci càrrec de la plaça dels Carros“, afirma. Cal veure-hi els aspectes jurídics, però hi ha els precedents de la passarel·la i el passeig del Miracle i, per tant, és factible.

8. Aprofitar les coses bones de l’avanç del POUM, però també “introduir les nostres idees pel que a la Vall del Llorito, l’àrea del cementiri, la del Nàstic i el PP-10”. I això considera que no representaria un ajornament important en el calendari del pla.

9. Aprofitar el que ja s’ha fet i “modificar només algunes exigències tècniques” en el contracte de la brossa per fer-lo “competitiu”.

10. “Que els partits de l’oposició no s’autoexcloguin”, afirma l’alcalde. És una referència directa a PP, Junts i En Comú Podem davant d’una possible ampliació de l’equip de govern de la ciutat. “Ser generós en política sempre és un bon negoci”, conclou.

Aquí podeu recuperar l’entrevista íntegra a Rubén Viñuales a Ràdio Ciutat de Tarragona:

Entrevista a Rubén Viñuales, nou alcalde de Tarragona

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here