28 C
Província de Tarragona
Dimecres, juliol 24, 2024

Una decisió valenta per a la nit de l’empalmada

Cartell de les festes de Santa Tecla 2023, obra de Pepe Serra.

Durant més de 30 anys, els jardins i el teatre auditori del Camp de Mart han estat un dels escenaris principals de la Festa Major la nit del 22 al 23 de setembre, la nit de l’empalmada. Milers de joves de diverses generacions han crescut amb els concerts, els dj’s i/o el cinema a l’aire lliure, tot esperant l’arribada del dia gran de Santa Tecla.

Els darrers anys s’havia afegit el Parc Saavedra amb programació pròpia i es mantenia la tradicional revetlla a la plaça de la Font, de tal manera que tot aquell entorn havia esdevingut la matinada del 23 el punt neuràlgic de la Festa, sobretot pels més joves. Riuades de gent amunt i avall i els conseqüents problemes de seguretat, salut pública i neteja.

per primera vegada, el camp de mart no serà un dels escenaris la nit del 22 al 23 de setembre

En una decisió que es pot qualificar d'”històrica”, aquest any per primera vegada el Camp de Mart -i el Parc Saavedra- deixarà de ser un dels escenaris de la nit de l’empalmada. La música pels més joves es trasllada al Parc del Francolí, ubicació triada per altres concerts multitudinaris el cap de setmana anterior. Aquella nit es mantenen les revetlles tradicionals de la plaça de la Font i Rambla Nova i els concerts de Barraques al passeig de les Palmeres.

l’ajuntament aposta pel parc del francolí per “esponjar” la festa

És una decisió valenta que s’argumenta, en paraules de la consellera de Cultura, Sandra Ramos, en “la necessitat d’esponjar l’activitat a la Part Alta i d’optimitzar els recursos i rebaixar els costos de producció”. Darrera hi ha un treball tècnic i una voluntat política de l’anterior govern municipal liderat per Esquerra que fa seva el nou govern en solitari del PSC.

“és una decisió arriscada, però probablement necessària”

Decisió valenta i alhora arriscada. Però probablement necessària perquè el nivell de congestió a l’entorn del portal del Roser i el Camp de Mart aquella nit havia arribat a ser excessiu i m’atreviria dir que arriscat.

Ara, però, caldrà veure si la ciutadania de Tarragona -tan poc partidària dels canvis- accepta el Parc del Francolí, punt geogràfic central del municipi, que ja haurà acollit dos concerts els dies 16 i 17 amb grups tan mediàtics com The Thyets.

Aquesta és una de les novetats més destacades de la Santa Tecla del 2023. Una Festa Major que continua ben viva gràcies a les entitats que la fan possible. Els aniversaris rodons del Ball de Diables, el Lleó, la Víbria, la Banda Unió Musical de Tarragona, els Xiquets del Serrallo i el grallers La Virolla, entre d’altres, ho demostren.  “La Festa està en un bon moment”, diu la consellera.

El programa recull més de 400 actes i el pressupost supera per poc els 700.000 euros. Atenció a la proposta innovadora de Dames i Vells. Aquí podeu consultar tota la programació.  

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here