26.9 C
Província de Tarragona
Dilluns, juliol 8, 2024

Jan Magarolas, del FET, guanya el Premi de Periodisme Joan Marc Salvat

Jan Magarolas, el segon per l’esquerra, entre tots els guardonats aquest divendres al vespre a La Selva del Camps. Foto: David Fernàndez Solé – LANOVA Ràdio.

Jan Magarolas, del FET a TARRAGONA, guanya el primer premi de Periodisme Jove Joan Marc Salvat, que enguany arriba a la sisena convocatòria. El lliurament dels guardons, promoguts per reusdigital.cat i LANOVA Ràdio, es va fer aquest divendres al vespre a La Selva del Camp.

guardonat per les cròniques de les festes de santa tecla 2021

El Premi de Periodisme Jove és un homenatge a Joan Marc Salvat, que va morir en accident el desembre de 2015. Els guardons van adreçats a joves comunicadors, menors de 27 anys i residents al Camp de Tarragona o a les Terres de l’Ebre. La temàtica dels treballs periodístics ha d’estar relacionada amb la demarcació.

Jan Magarolas en el moment de rebre el primer premi de Periodisme Jove Joan Marc Salvat en la seva sisena edició. Foto: Josep Gallofré.

Jan Magarolas Guinovart obté el primer premi, dotat amb 900 euros, per un conjunt de reportatges publicats a la revista i el digital FET a TARRAGONA i a NW Revista de Reus. Entre els continguts més valorats pel jurat hi ha la sèrie de cinc articles publicats durant les passades festes de Santa Tecla, entre el 21 i el 25 de setembre. Les fotos d’aquelles cròniques són de David Oliete i Marc Colilla.

L’autor diu que la idea de les cròniques era “explicar en primera persona els actes més importants i massius de la seqüència ritual de la Festa Major amb un format poc habitual en el periodisme actual però recuperat d’altres èpoques”. Les peces publicades es basen “en les sensacions de cada moment i ofereixen una narració des d’un punt de vista personal i intransferible”.

Aquestes són les cinc cròniques guardonades:

  • ‘L’èxtasi del ‘nou’ Retaule de Jaume Guasch’, del 21 de setembre. Disponible fent clic aquí.
  • ‘La Tarragona del pregoner Àngel Òdena’, del 22 de setembre. Disponible fent clic aquí
  • ‘Un Seguici balsàmic desperta la identitat pròpia’, del 23 de setembre. Disponible fent clic aquí.
  • ‘Adrenalina castellera com a colofó’, del 24 de setembre. Disponible fent clic aquí.
  • ‘¡A sus órdenes, sargento Blasques!’, del 25 de setembre. Disponible fent clic aquí.

El segon premi de periodisme jove ha recaigut en Aleix Pérez Fabian, estudiant de tercer de Periodisme a la URV i col·laborador de LANOVA Ràdio. A l’acte també es van lliurar el Premi Òmnium Baix Camp, el Premi Xavier Joanpere i un altre a Tania Sala per la seva trajectòria.

Altres premis d’edicions anteriors

El 2016, el FET ja va rebre una menció del jurat dels premis pel reportatge ‘El retaule de les emocions’, d’Enric Garcia Jardí, publicat al número 19 de la revista. El mateix periodista va rebre un premi a la trajectòria el 2019.

Un altre col·laborador del FET, Toni Cabanillas, va aconseguir el segon premi el 2018 per un seguit de tres reportatges publicats a la revista vinculats als valors socials de l’esport. I el també col·laborador del FET, Arnau Martínez, es va emportar el segon premi el 2017 per uns articles publicats al seu blog.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here