Advertisement
11 C
Província de Tarragona
Dilluns, gener 30, 2023

Vides preses

Imatge de l'interior de la presó de Tarragona (foto: David Oliete)
Imatge de l’interior de la presó de Tarragona (foto: David Oliete)

“Dios vive. Dios te ama. Dios te perdona”, s’inscriu en el mur d’una cel·la del Centre Penitenciari de Tarragona. Reclòs darrere d’una porta massissa de color groc pàl·lid, les parets es converteixen en un mitjà d’expressió per canalitzar sentiments com la frustració, el compromís o l’esperança. Durant la visita circulem per tantes portes que s’obren i es tanquen mecànicament, que es fa difícil no desorientar-se.

 

El gerent del centre, José Luis Orellana, reconeix que passa sovint, sobretot amb els visitants i els funcionaris que fa poc que hi treballen. Actualment hi viuen uns 350 presos, alguns dels quals es lliuraran de conèixer el nou centre de Mas d’Enric, que teòricament hauria d’entrar en funcionament a finals de 2015. Aleshores l’edifici de l’avinguda de la República Argentina es destinaria, possiblement, a ser específicament un Centre Penitenciari Obert.

 

La pedra blanca amb què va ser construïda la façana de l’edifici també parla, tot i que d’una forma més subtil que les ratllades dels interns. Evoca la suor i l’esforç que els franquistes van esprémer de molts presos polítics, durant anys, per alçar-la. Els derrotats de la Guerra Civil van convertir-se en la principal mà d’obra que va construir l’edifici, en règim de treballs forçats, com succeí en altres centres penitenciaris de l’Estat, com l’històric de Carabanchel (1944), a Madrid.

(…)

Aquest és un fragment de l’extens article que publiquem al número 6 de la revista FET a TARRAGONA i que inclou un ampli reportatge fotogràfic de David Oliete realitzat a l’interior de la Presó de Tarragona.  La revista ja és a la venda a: Llibreria de la Rambla, Llibreria La Capona, Llibreria Adserà, Cal Matias (Serrallo), Espai Turisme (carrer Major) i botiga El Lloro (carrer Governador González).

 

També us convidem a ser-ne subscriptors per només 30€ tot l’any i rebreu totes les revistes còmodament a casa. Podeu complimentar la subscripció clicant aquí i us hi enviarem de seguida el número 6 del FET a TARRAGONA. Si en voleu els números anteriors, els podeu aconseguir a un preu reduït.

 

Som 450 subscriptors i en volem sumar més per tirar endavant aquesta proposta periodística diferent i de qualitat que dóna prestigi a Tarragona. El bon periodisme local depen del compromís de la societat civil. Ajudeu-nos a consolidar el FET!

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here