Advertisement
21.8 C
Província de Tarragona
Divendres, octubre 7, 2022

Per amor al teatre

Components de diversos grups de teatre amateur de Tarragona, a la platea del Metropol (foto: David Oliete)
Components de diversos grups de teatre amateur de Tarragona, a la platea del Metropol (foto: David Oliete)

Quan baixa el teló, ells continuen treballant, en la majoria dels casos, per amor a l’art. Senten i viuen el teatre amb passió i sentit de la responsabilitat. Això implica hores d’assaig, disciplina, esforç. Passar-ho bé, però, també és primordial. El teatre amateur es converteix en el millor analgèsic per foragitar els maldecaps diaris.

 

“Un senyor em va dir que l’única diferència entre teatre amateur i professional és que moltes vegades els professionals no han de carregar la furgoneta, muntar decorats, maquillar-se, vestir-se, actuar i desmuntar”, relata Vicenç Cañón, que va quedar fascinat per aquella frase sentenciosa. El Vicenç porta vint anys dirigint la companyia 45RPM, integrada només per dones. Tot i estar rodejat de quinze valentes, qui porta la batuta del grup és ell, que confessa, amb somriure de gat vell, que amb els anys ha anat adquirint dots de psicologia femenina. “Des de la humilitat del nostre grup, puc dir que estic molt orgullós d’elles”, assevera.

 

El grup va sorgir el 1994, després de l’èxit d’un seminari de teatre que van organitzar mestres del Moviment de Renovació Pedagògica a Tarragona. Totes les obres que han representat al llarg d’aquestes dues dècades d’existència han estat de creació pròpia.

(…)

Aquest és un fragment del reportatge que publiquem al número 6 de la revista FET a TARRAGONA. La revista ja és a la venda a: Llibreria de la Rambla, Llibreria La Capona, Llibreria Adserà, Cal Matias (Serrallo), Espai Turisme (carrer Major) i botiga El Lloro (carrer Governador González).

 

També us convidem a ser-ne subscriptors per només 30€ tot l’any i rebreu totes les revistes còmodament a casa. Podeu complimentar la subscripció clicant aquí i us hi enviarem de seguida el número 6 del FET a TARRAGONA. Si en voleu els números anteriors, els podeu aconseguir a un preu reduït.

 

Som 450 subscriptors i en volem sumar més per tirar endavant aquesta proposta periodística diferent i de qualitat que dóna prestigi a Tarragona. El bon periodisme local depen del compromís de la societat civil. Ajudeu-nos a consolidar el FET!

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here