23.5 C
Província de Tarragona
Dimarts, maig 28, 2024

El Seguici des de la bodega

L'Enric, a la seva bodega de la plaça del Fòrum, espera cada 22 de setembre a la tarda l'arribada del Seguici Popular (fot0: David Oliete)
L’Enric Romeu, a la seva bodega de la plaça del Fòrum, espera cada 22 de setembre a la tarda l’arribada del Seguici Popular (foto: David Oliete)

L’espontaneïtat és la guspira que encén tradicions populars. És la màgia de la festa, gestada sovint a partir de gresques i juguesques. Enric Romeu, des de la seva bodega, ubicada a la plaça del Fórum, viu any rere any un d’aquests moments únics, i força desconeguts encara, que volem compartir amb tots vostès.

 

Les entranyes del Seguici custodien instants extraordinaris, secrets desconeguts per a la majoria de tarragonins. Cadascuna de les entitats que el conformen disposa dels seus rituals, les seves expressions genuïnes, els seus àpats tradicionals de Santa Tecla. El passat 2013, el nostre fotògraf, David Oliete, va conèixer un d’aquests moments teclers que queden gravats en la memòria dels que l’han viscut, rodejat de bótes de vi i estanteries atapeïdes d’ampolles de licors.

 

Enric Romeu, responsable de la Bodega Enric, obre el seu establiment cada 22 de setembre. És indiferent quin dia de la setmana sigui. No pot fer-se enrere. Els portadors, balladors i sonadors del Seguici no li ho perdonarien.

(…)

Aquest és un fragment del reportatge que publiquem a la revista FET a TARRAGONA i que podeu trobar als quioscos i llibreries de la ciutat i, fins al dia 24, a l’estand de les festes. La revista inclou de regal el DVD ‘El somni de Pau Casals’ sobre la història del Concurs de Castells de Tarragona.

 

Us convidem a fer-vos-en subscriptors per només 30€ l’any i rebreu la publicació bimestral còmodament a casa. Podeu complimentar la subscripció clicant aquí. La nostra és una aposta pel periodisme tarragoní reflexiu i de qualitat.

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here