15.6 C
Província de Tarragona
Diumenge, maig 26, 2024

2016: Passarel·la, Mercat i poca cosa més

Imatge virtual de la futura passarel·la que unirà la Baixada de Toro amb el passeig Marítim (foto cedida per l'Autoritat Portuària)
Imatge virtual de la futura passarel·la que unirà la Baixada de Toro amb el passeig Marítim (foto cedida per l’Autoritat Portuària)

El veredicte de les urnes municipals va dictar fa vuit mesos que volia canvis en la manera de governar Tarragona. Els ciutadans van atorgar la confiança de nou en l’alcalde Ballesteros, però aplicant-li un càstig considerable i dient-li que el seu partit (el PSC) tenia una última oportunitat per liderar políticament la ciutat, potser perquè la resta de forces no estaven prou madures com a alternativa.

 

Amb l’excusa de les eleccions catalanes i espanyoles, el Palau de la Plaça de la Font no ha donat signes clars de canvi ni d’obrir una nova etapa basada en el lideratge, el diàleg i el consens. Ben al contrari, el govern municipal (molt en minoria) ha viscut situacions convulses molt diverses: des del cas judicial Inipro a l’actitud hostil del govern espanyol en relació als Jocs Mediterranis, un tema que, per cert, s’ha demostrat que està molt lluny de la buscada unanimitat.

 

En contra del que prevèiem ara fa un any, la ciutat no ha percebut avenços en projectes clau de futur com el Banc d’Espanya, la Savinosa, la remodelació de l’estació o el tercer fil. Els quatre mencionats sembla que estiguin en una permanent ‘nebulosa’. D’altres projectes, com la reforma del Mercat i els equipaments del 2017 han patit massa contrarietats fins al punt de posar-ne en dubte tots els calendaris previstos. Però, malgrat els entrebancs, el nou mercat (que aquest divendres celebra el seu centenari) obrirà al llarg d’aquest any i posarà punt i final a una ‘història interminable’ i plena de retards i patiments.

el mar, protagonista

Al marge del possible pacte de govern que Ballesteros pugui bastir en les pròximes setmanes i a l’espera dels focs d’artifici que el propi alcalde anunciarà a la seva conferència anual organitzada pel Col·legi de Periodistes (dimarts 26 de gener),  m’avanço a preveure que el 2016 serà l’any del mar. Si no hi ha contratemps ni girs imprevistos de guió, els propers mesos constatarem l’inici de la construcció i instal·lació de la passarel·la de vianants que connectarà el centre de la ciutat amb el mar, una obra de connotacions històriques.

 

Ballesteros i l’ajuntament podran aprofitar-se d’una obra finançada íntegrament per l’Autoritat Portuària, que ja s’ha compromès també a afrontar la necessària remodelació del passeig marítim davant la platja del Miracle. Tot plegat estaria a punt el 2017. D’aquesta manera, Tarragona s’obrirà molt més al mar, deixant constància, això sí, que ajorna per a generacions futures la remodelació de la Façana Marítima que inclou la desaparició de les vies del tren.

 

Tindrem passarel·la, però no sabem si el 2017 tindrem estació remodelada i accessible i si ja estarà en marxa el tercer fil ferroviari amb ample de via internacional. Tampoc sabem amb certesa si aquest any o el vinent es tirarà a terra o es reobrirà la plataforma del Miracle, una altre disbarat davant del mar que ens hauria de fer caure la cara de vergonya.

 

El 2016 serà l’any de l’inici de la passarel·la, el final del Mercat i poca cosa més. No es veuen idees clares ni projectes engrescadors. Apàtica i adormida, bona part de la ciutat assisteix contemplativa a l’imperi del discurs conformista i victimista. Som minoria, o això creiem, però els del FET a TARRAGONA ni ens conformem amb el que hi ha ni prediquem el missatge a la contra. Amb aquesta intenció i compromís estrenem el nou any.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here