14.3 C
Província de Tarragona
Divendres, abril 19, 2024

Música i públic inter-generacionals al FIMT

Avis, néts i pares. El #FIM certifica que la cultura és més intergeneracional que mai. Foto: Aleix Costa

Música, ciutat i pedagogia. L’eix vertebrador del Festival Internacional de Música de Tarragona ha tornat a portar a la ciutat un cartell cultural que ha vist com les entrades volaven dia rere dia penjant el full d’exhaurides en els últims concerts d’aquesta dissetena edició.

L’afany de dur qualitat a la ciutat és l’objectiu principal tal com certificava Jordi Masip, un dels coordinadors del Festival, a l’inici d’aquesta edició. Deu dies després es subratlla la resposta de la gent de Tarragona. Una hora abans que el Quartet Mèlt ofereixi el punt final de l’edició d’enguany, el hall de l’Auditori de la Diputació és ple de famílies: d’avis a néts.

I és que “la gent té ganes de consumir cultura, música i espectacles”. Des de l’organització, abraçada principalment pels mestres del Conservatori, es tenia clar, com destaca Jordi Masip, que “l’àmbit familiar no podia descuidar-se”.

El Festival Internacional de Música tanca la seva 17a edició amb gran afluència de públic i l’actuació del Quartet Mèlt

Un altre aspecte que ha certificat la 17a edició és que la cultura és més intergeneracional que mai, i en aquest #FIM2017 s’ha demostrat de manera circular i conclusiva: el primer dia Joan Rovira omplia la Plaça de la Pagesia amb cotxets, canalla, joves i pares… i aquest diumenge dia 9 el jove Quartet feia el mateix prop de la Imperial Tàrraco.

Foto: Aleix Costa

“És essencial reivindicar que aquí, a Tarragona, es fan coses importants” i a més aquestes es construeixen amb arrels tarragonines. Joan Rovira és de les Terres de l’Ebre i exalumne del Conservatori. Unes aules que també havien trepitjat talents, presents a l’edició d’aquest estiu, com el de Marta Mathéu o el del mateix tenor del Quartet Mèlt Eloi Fort.

Un Conservatori que projecta la pedagogia musical a tots els públics ratificant la seva finalitat més important: “apropar la música a la gent”. Fa anys el Festival no s’autodenominava com a tal sinó que es presentava sota el nom de Curs Internacional de Música de Tarragona integrant, només, cursos (encara programats enguany) pels alumnes. A poc a poc, de Curs a Festival ha sortit de les aules connectant-les amb el gran públic.

Amb el Sold Out com a protagonista d’aquí a tres mesos començarà a idear-se la que serà la divuitena edició d’un Festival Internacional de Música de Tarragona que assoleix l’objectiu de la consolidació social i professional en un moment en el qual la cultura necessita, més que mai, ser un instrument d’aprenentatge i eina social.

El Quartet Mèlt va oferir un repertori minimalista i magnètic. Foto: Aleix Costa
Aleix Costa
Aleix Costa
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here